Новий бізнес Євгена Клопотенка — сервіс замовлення шеф-кухаря додому MAKITRA. Як він працює

Сервіс MAKITRA від Євгена Клопотенка дає можливість викликати професійних шеф-кухарів додому та покликаний звільнити клієнтів від клопотів, пов’язаних з приготуванням їжі, та вивільнити дорогоцінний час на дійсно важливі речі — спілкування з близькими, друзями та колегами, відпочинок, нові враження та захоплення. Проєкт також має на меті створити нові кар’єрні можливості для українських шефів-кухарів, які все частіше зіштовхуються з професійним вигоранням.

Фото: MAKITRA

В Україні зростає кількість людей, які прагнуть оптимізувати свій час і поступово відмовляються від приготування їжі вдома. Водночас стає все більше тих, хто надає перевагу здоровому та різноманітному харчуванню і все більше українців шукає нові формати зручного кулінарного досвіду. 

Тому український шеф-кухар та бізнесмен Євген Клопотенко запускає новий проєкт на гастрономічному ринку — фуд-сервіс MAKITRA. Він дозволяє замовити послуги професійних шеф-кухарів як для приготування їжі для сім’ї на щодень (за один візит шеф-кухар готує страви на 4-5 днів), а також обслуговування сімейних обідів, зустрічей з друзями та особливих подій. Меню для платформи розробив Євген Клопотенко: воно містить понад 200 страв та поєднує українські традиції з сучасними гастрономічними трендами.

Відео: MAKITRA

Замовити послугу шеф-кухарів, які мають багаторічний ресторанний досвід, можна на сайті MAKITRA. При оформленні замовлення команда платформи враховує всі побажання стосовно улюблених продуктів та особливостей харчування. Шеф-кухар самостійно закуповує свіжі продукти у магазинах великих мереж за кілька годин до візиту. Усі страви готуються на кухні замовника і мають спеціальне пакування — контейнери з необхідним маркуванням та інструкції з розігріву й сервірування страв. Шеф-кухар також бере на себе клопоти щодо чистоти на кухні та зберігає конфіденційність клієнтів.

Фото: MAKITRA
Фото: MAKITRA

Проєкт також має важливу соціальну складову. Йдеться про нові кар’єрні можливості для українських шеф-кухарів.

«Я не з чуток знаю, наскільки робота на кухні ресторану може бути складною та виснажливою. Це 12-годинна робоча зміна, швидкий темп, стабільно високі очікуваннями серед великої кількості відвідувачів закладів, робота з фіксованим меню. І хочу це змінити, давши можливість персональним шефам платформи MAKITRA реалізувати увесь свій професійний та творчий потенціал на кухні у замовника. Зробити так, щоб професія шеф-кухаря була популярною, престижною та затребуваною серед молоді», — говорить Євген Клопотенко.

Відео: MAKITRA

Сервіс MAKITRA наразі працює у тестовому режимі, послуга доступна в Києві та Київській області. Очікується, що з часом буде розширена географія сервісу та спектр послуг — доступним стане також обслуговування корпоративних заходів.

AIN.UA:

Редакция AIN.UA