Кількість кав’ярень в Україні у квітні 2024 року зросла на 35% у порівнянні з груднем 2021 року. Про це свідчать дані української компанії з автоматизації закладів Poster, оприлюднені ресторанним медіа «Реве та стогне ресторатор».

  • Кількість закладів фастфуду також продемонструвала позитивну динаміку, збільшившись на 15% за той самий період.
  • Натомість інші сегменти ресторанного ринку зазнали суттєвого падіння. Найбільше постраждали кальянні (-35%), кондитерські (-34%) та бари (-32%).
  • Кількість ресторанів та закладів, що працюють лише на доставку, скоротилася на 17%, пабів – на 16%, кафе – на 13%.
  • Незначне падіння спостерігається у пекарень – на 9% менше закладів порівняно з довоєнним періодом.

Дані дослідження ґрунтуються на загальній статистиці ринку, зібраній з різних відкритих джерел.