29.09.21 Бізнес Заклади 6 зручних сервісів для чайових онлайн За стратегією Нацбанку, Україна рухається до cashless-економіки. Нині 90% усіх операцій з картками – безготівкові. Чайові теж переходять в онлайн. Зокрема, минулого літа українці залишили «на чай» понад 3,3 млн грн через «Приват» – для банку це був рекорд. Зараз
23.09.21 Бізнес Заклади Як обрати бариста в кав’ярню та чому це проблема? Розповідає кавовий консультант Євген Горбань Ми продовжуємо досліджувати економіку та специфіку роботи кав’ярень. У процесі спілкування із керівниками закладів ми багато разів чули від них, що одна з їхніх основних проблем — пошук хорошого персоналу. AIN.Business розпитав у кавового експерта, консультанта та судді національних кавових
13.09.21 Бізнес Заклади 100 млн грн за рік. Як працюють і скільки заробляють кав’ярні Idealist У 2020 виторг кав’ярень Idealist склав близько 100 млн грн. Цьогоріч компанія планує подвоїти показник. Про це засновник мережі Сергій Корецький повідомив Forbes. Видання розповідає велику історію про те, як підприємець перейшов від топменеджменту АЗС WOG до власного кавового бізнесу.
03.09.21 Бізнес Заклади Свідоме готування: як закладам правильно сортувати та здавати відходи У світі на межі кліматичної кризи та у розпалі екотрендів недостатньо смачно готувати, мати демократичні ціни та інстаграмний інтер’єр — потрібно також піклуватися про довкілля та доводити своїм гостям, що все можливе для цього робиться. Тетяна Капустинська спеціально для AIN.Business
19.08.21 Бізнес Заклади Що не так з «Гідом Мішлена»? Виявляється, усе Століття тому два французькі виробники шин створили «Гід Мішлен» як путівник для автомобілістів. З тих пір він став найпрестижнішим рейтингом ресторанів у світі. Незабаром в Україні також можуть з’явитися заклади з відзнакою Michelin. Експерти вже відвідали Київ та Одесу. А
18.08.21 Бізнес Заклади Як Курені будують мультифункціональний заклад із вечірками кожен день Наприкінці травня 2021 року заклад «Курені» перезапустився. Він знаходиться за адресою Паркова дорога, 4, поруч із київським Зеленим театром. Раніше це був ресторан автентичної української кухні, який розпочав свою роботу ще в 60-х роках ХХ сторіччя. Тепер за менеджмент та
17.08.21 Бізнес Заклади Колобок Бо. Як подружжя за рік виростило бізнес з продажу онігірі Онігірі — дуже популярна страва в Японії. Це невеличкі сендвічі, які складаються з рису із начинкою всередині. Начинка може бути будь-якою, а сам сендвіч загортається у лист норі. Онігірі також користуються популярністю в США та Європі, але є доволі непритаманною
05.08.21 Бізнес Заклади Видавництва масово відкривають власні книгарні. Навіщо? Останні декілька років дедалі більше українських видавництв відкривають власні заклади: брендовані книгарні або об’єднані формати книгарень-кав’ярень. З одного боку, це може бути можливістю вести бізнес за власними правилами, не підлаштовуючися під умови інших магазинів. З іншого – це схоже на
30.07.21 Бізнес Заклади Реклама чи дохід? Навіщо ставити стенд на фудкорті «Куража»? Щомісяця у Києві відбувається «Кураж». Це подія, яку складно описати одним словом. Найчастіше використовують «барахолка», але зараз під час фестивалю відбувається набагато більше активностей, ніж просто розпродаж старих речей. «Кураж» відбувається щомісяця. Зараз основною локацією є 19 павільйон ВДНГ. На
22.07.21 Бізнес Заклади EcoCorn. Як посуд з кукурудзяного крохмалю змінює HoReCa Україна вже застрибнула на екохвилю, заборонивши пластикові пакети. Наступний левел – перехід на біорозкладний посуд. До 2026 його ринок виросте в півтора раза і складе $4,4 млн, прогнозують аналітики Verified Market Research. Киянка Валерія Кузьменко не захотіла чекати склавши руки