Україна 5 років ВКонтакті

Коли 22-річний хлопець з Санкт-Петербургу починав реалізовувати ідею ВКонтакті, мало хто вірив в те, що у нього щось вийде. Через 5 років фраза Павла Дурова «Важливіше не те що Ви робите, а те, чого Ви не робите» вже сприймається інакше. Ікона російськомовного Інтернету сьогодні відзначає дві важливі річниці – свій день народження та 5-річчя ВКонтакті.
Для багатьох українців розуміння соціальної мережі і, навіть, Інтернету почалося з ВКонтакті. Україна та ВКонтакті – факти:

1. Перша іноземна мова, якою можна було користуватися ВКонтакті – українська. До цього не було жодного подібного проекту, який би дозволив україномовним користувачам вільно почуватися при користуванні сайтом, що не направлений безпосередньо на українську аудиторію.
2. Кількість користувачів ВКонтакті з України постійно зростає і на сьогодні складає більше 18 мільйонів постійних користувачів.
3. ВКонтакті була на крок попереду українського уряду, заборонивши у себе рекламу тютюну та всіх алкогольних напоїв. Щоб зрозуміти необхідність заборони подібної реклами уряду України знадобилося в 4 рази більше часу, ніж існує ВКонтакті.
4. Контекстна реклама ВКонтакті залишається найдешевшою на ринку Інтернет реклами в Україні.
5. Україна буде першою країною, в якій ВКонтакті відкриє офіційне представництво і дозволить розраховуватися в національній валюті – гривнях.

Сьогодні ВКонтакті відіграє важливу роль в українському суспільстві: мери міст через соціальну мережу спілкуються з виборцями, ректори зі студентами, зірки з фанами. Громадські діячі збирають однодумців, ЗМІ знаходить нових героїв та антигероїв, люди знаходять один одного, світ стає ближчим. Ми багато за що можемо подякувати Дурову та команді ВКонтакті, але певно, що для молодого покоління вони дали привід замислитися, що якщо чогось дійсно прагнути, то всього можна досягти своїм розумом, наполегливістю та талантом.

Оставить комментарий

Комментарии | 0

Поиск