Назар Гриник: 5 простих і ефективних ідей мобільного промо під Новий рік

1253
2

Свято наближається, чи не так? Про SMS промоакції “надійшли код і виграй” всі знають, багато хто успішно їх проводить, тому писати про це тут не буду. Візьмемо те, що як на мене, мало використовується в Україні, а дарма.

  • Пишіть SMS кирилицею і вставляйте туди лінки

Більшість рекламодавців робить розсилки латиницею. В результаті, ці незрозумілі краказябри на екрані дратують не тільки старших споживачів, але й молодь, яка тепер часто в бігах і має рівно секунду, аби зрозуміти, що ви там їм написали. Так, кирилиця обмежує кількість символів, але повірте, набагато ефективніше одне коротке зрозуміле повідомлення рідною мовою, аніж довге і складно читабельне на есперанто:)

  • Робіть мобільні сайти або хоч промо-сторінки

У нас навіть не всі провідні інтернет-магазини нормально працюють з мобільними пристроями. І це дуже дивно, адже чимало* покупок сьогодні здійснюється саме зі смартфонів та планшетів. Я вже не кажу, що кожен банк, ресторан чи навіть порядний шиномонтаж-автомийка зобов’язані мати хоча б одну мобільну сторінку з контактами і кнопкою “Замовити”. Робіть це, і буде вам щастя, тим більше, що це реально недорого.

  • Розклеюйте брендовані QR-коди з моментальним бонусом

За моїми оцінками, вже більше 10% українців у віці 18-45, мешканців міст, знають, що QR-код — це не просто оптична ілюзія, а зашифрована інформація для легкого зчитування мобільним гаджетом. А якщо цей код ще й виконаний у цікавому дизайні з вашим лого, то він однозначно приверне увагу.

Напишіть біля нього: “зчитай і отримай 15% знижки тут і зараз”. Повірте, ці 10% українців будуть вам вдячні за таку інновацію. І не переживайте за високу вартість. Зробити код можна взагалі самостійно — вставте туди ваш промо-лінк, роздрукуйте на наклейках на кольоровому принтері і вуаля – ви крутий маркетолог-інноватор! Тільки зверніть увагу: промо-лінк у коді потрібно обов’язково адаптувати – див. п. 2 🙂

  • Оживляйте свій продукт доповненою реальністю!

Як було би круто, коли б ваш продукт оживав прямо на полиці супермаркету і спілкувався із споживачем, правда? А під новорічні свята часто трапляються дива!

Я нічого не курив, це абсолютно реально, тому саме час розробити свою промо-кампанію з використанням AR (augmented reality). Тим більше, що уже навіть в Україні, навіть в час кризи і долара по 16 це реально зробити, і буде коштувати не так і дорого. Всього якихось пару десятків тисяч гривень 🙂

  • Брендуйте і вставляйте спец-пропозиції у популярні апи

От я часто чую: “давайте розробимо свій мобільний ап і будемо такі ж круті як провідні світові марки”. Ну по-перше, у провідних світових марок сотні мільйонів, а то й мільярди споживачів, які зможуть скористатися цим апом, а по-друге, бюджети на розробку і розкрутку у них на ХХХ порядків більші.

Тому якщо ви чітко не знаєте, як будете заробляти на своєму апі з першого ж дня, або приносити невимовну користь суспільству, він вам навряд чи потрібен. А от домовитися з популярним додатком і вставити у нього свій брендований інтерфейс, пункт меню чи просто спец-пропозицію буде набагато дешевше і часто, повірте, ефективніше. А головне, ви зекономите купу часу і нервів на розробку програми з нуля! Тим більше, що у нас уже є чимало добротних розкручених апів, які, я думаю, не проти здати в оренду свої площі 🙂

* — 26% опитаних українців використовували свій смартфон або для здійснення останньої покупки, або для пошуку інформації щодо продуктів перед покупкою. Для порівняння цей показник в Китаї складає 33%, Польщі — 18%, Росії — 16%, Франції — 11%.

Автор: Назар Гриник, директор агенції з мобільного маркетингу LEAD9

Оставить комментарий

Комментарии | 2

Поиск