Як створити глобальний стартап і не прогоріти

3298

В сучасних умовах виграє лише той, хто думає про світовий ринок, дивиться ширше і знаходить бізнес-моделі, які масштабуються. В технологічному бізнесі всі з цим погоджуються, але мало хто з українських підприємців та стартаперів чітко розуміє (особливо на початку) як вони будуть зростати та залучати інвестиції, на якому ринку їм варто стартувати і що їх чекає на шляху перетворення нової ідеї в системний бізнес.

Такі питання варто пропрацювати ще на «березі». Саме тому KMBS за підтримки Cisco Ukraine цієї осені проводить серію навчальних подій зі створення та розвитку стартапів і технологічних компаній. Вже в жовтні відбудеться 4-денна навчальна програма «Створення глобального IT-стартапу» та тур Україною, присвячений стартапам та венчурним інвестиціям.

Спочатку про тур

11-19 жовтня CEO компанії rollApp Inc. (Пало Альто, США) Володимир Павлов проведе серію майстер-класів в п’яти містах України: Києві, Одесі, Дніпрі, Львові та Рівному. Це перш за все можливість познайомитися з темою та викладачем, задати питання, і взагалі переконатися чи ця індустрія для вас і чи потрібне вам більш глибоке навчання:

  • 11.10 – Київ
    Як оцінити перспективи українського стартапу стати глобальною компанією?
  • 12.10 – Одеса
    В які стартапи варто інвестувати гроші та час? Досвід кремнієвої долини для українських інвесторів.
  • 13.10 – Дніпро
    В які стартапи варто інвестувати гроші та час? Досвід кремнієвої долини для українських інвесторів.
  • 18.10 – Львів
    Секрети венчурної індустрії: про що не розповідають на семінарах для інвесторів і не пишуть в книгах для підприємців.
  • 19.10 – Рівне
    Як працюють венчурні інвестори: практика кремнієвої долини.

Питання, які будемо обговорювати:

  • Як вирішити, чи вкладати гроші та час в стартап?
  • Які фінансові результати варто очікувати?
  • Як спрогнозувати попит на продукт стартапу на світовому ринку?
  • Якими критеріями керуються американські інвестори і на скільки вони універсальні?
  • Про які «сюрпризи» та підводні камені венчурної індустрії варто знати на березі?
  • Як влаштована інноваційно-венчурна екосистема США: хто, як і скільки заробляє на ринку інвестицій у високі технології?
  • Чим схожі, а в чому відмінні ринки венчурних інвестицій США та України?
  • В чому причини успіхів і провалів українських та російських високотехнологічних компанії, які вийшли на американський ринок?

Про програму

27-30 жовтня відбудеться програма «Створення глобального IT-стартапу». Це комплексне 4-денне навчання, для тих, хто хоче глибоко розібратись в тонкощах світової стартап-індустрії і має на меті вивести свій стартап на глобальний ринок.

Програма складається з трьох тематичних блоків та одноденної бізнес-гри:

  1. Стартап очима підприємця: як вибрати і відшліфувати ідею бізнесу, як зібрати і мотивувати міжнародну команду, як відпрацювати і валідувати бізнес-модель, як забезпечити ріст компанії і залучити інвесторів для прискорення цього росту, як підготувати і провести продаж компанії.
  2. Стартап очима інвестора: яка «внутрішня механіка» роботи венчурних фондів, якою логікою керуються інвестори Кремнієвої Долини під час прийняття інвестиційних рішень, як структуруються угоди і як виглядає процес взаємодії інвестора і startup-а після залучення інвестицій.
  3. Організаційно-логістичні питання: де і як інкорпоруватись, як отримати потрібну американську візу, як ефективно використовувати бізнес-інфраструктуру Кремнієвої Долини, які бувають типові організаційні і юридичні помилки і як їх уникнути.
    4. Бізнес гра: протягом цього інтенсивного одноденного заходу учасники на практиці спробують спроектувати бізнес технологічного стартапу та підготувати його до залучення венчурних інвестицій.

Під час програми також відбудуться живі зустрічі та телемости з зірковими представниками галузі. З року в рік в ній приймали участь:

Цього року програма розширюється, а це означає, що будуть і нові цікаві спікери, зокрема є попередні домовленості про участь Вікторії Тігіпко, керуючого партнера інвестиційної компанії TA Ventures.

Про автора і викладача програми, Володимира Павлова

Володимир Павлов

Генеральний директор компанії rollApp Inc. (Пало Альто, США), що займається онлайн-віртуалізацією додатків. До заснування rollApp Володимир стояв біля витоків кількох стартапів, був топ-менеджером Microsoft і Intel, і працював у великому (понад 1 млрд доларів США) інвестиційному фонді. Має великий міжнародний досвід: працював в Україні, Росії, Польщі і США. Павлов – член міжнародних наукових співтовариств IEEE і ACM. Автор понад 30 наукових публікацій, в тому числі включених до рейтингу ACM Top 10. Біографія Володимира Павлова включена в Marquis «Who’s Who in the World».

Контактна особа:
Юрій Бульба, куратор туру та менеджер програм управлінського розвитку kmbs, 0974497082, [email protected]

Дізнатися більше

Оставить комментарий

Комментарии | 0

Поиск