Студенти Католицького університету перемогли у міжнародному конкурсі з Data Science

4868

Команда студентів магістерської програми з наук про дані Українського католицького університету (УКУ) перемогла у міжнародному конкурсі 2017 Queen’s International Innovation Challenge в Торонто. Система, що аналізує стан рослин на основі аерофотознімків, перемогла серед проектів 111 команд з дев’яти країн світу. Українці отримали винагороду у $20 000, повідомили в прес-службі УКУ. 

У фіналі змагання взяли участь команди з Австралії, Англії, Бразилії, Індія, Канади, Португалії, США та Угорщини. Україну представляла команда Seat & Eat, куди увійшли четверо магістрантів УКУ — Орест Купин, Олег Підгірняк, Маркіян Костів та Борис Ольшанецький.

Їх проект «Crop Saver: застосування штучного інтелекту для визначення хвороб рослин» збирає, аналізує та візуалізує дані з сільськогосподарських дронів. Завдяки ньому фермери зможуть отримувати інформацію про стан поля, бачити зони ураження культур, дані стану ґрунтів та отримувати рекомендації щодо оптимальних заходів для збільшення урожаю. Над першим прототипом цієї платформи та презентацією команда працювала майже місяць. 

Інтерфейс Crop Saver. Зображення: Орест Купин

Команди магістрантів факультету прикладних наук УКУ вже другий рік поспіль потрапляють до фіналу Queen’s International Innovation Challenge. Зокрема, Орест Купин із однокурсниками зайняли 3 місце з 300 на цьому ж змаганні минулоріч завдяки проекту для банку Монреалю.

Нагадаємо, нещодавно українці запустили платформу для збору коштів успішними мігрантами на освітні STEM-ініціативи. Через UAIQ.org збиратимуть кошти на проведення заходів і фінансування поїздок студентів і учнів на міжнародні змагання. 

Оставить комментарий

Комментарии | 0

Поиск