Instagram в уанеті: найцікавіші факти про українську аудиторію соцмережі

6388

Instagram динамічно зростає в Україні. Станом на початок березня 2019 року, соцмережею користується близько 11 млн українців. У 2018 році кількість користувачів зросла на 50,7%, тобто з 7,3 млн до 11 млн. У 2018 році мобільний додаток Instagram був №1 в Україні за кількістю завантажень серед додатків соцмереж. Про це йдеться у дослідженні «Instagram в Україні» компанії PlusOne. Редактор AIN.UA вибрала найцікавіше.

Як росте Instagram в Україні

Цікаво, що Instagram росте значно швидше, ніж Facebook. Якщо темпи росту української аудиторії Instagram збережуться, вже до кінця 2019 року ця соцмережа в Україні наблизиться за обсягами аудиторії до Facebook.

«ВКонтакте» та «Одноклассники» різко втратили частку українських відвідувачів своїх веб-сайтів у травні 2017 року. Блокування цих, раніше популярних в Україні, соцмереж сприяло зростанню відвідуваності Facebook та Instagram.

Протягом останніх років, завдяки блокуванню російських соцмереж та плавному перетіканню молодіжної аудиторії Facebook до Instagram, кількість українських інстакористувачів активно росте. Для дослідження було обрано 10 країн. За рівнем проникнення Instagram Україна перебуває на рівні таких країн як Франція та Німеччина, але зважаючи на темпи росту, вже в 2019 році Україна суттєво випередить їх.

Профіль користувача

Instagram користуються українці віком від 13 років (мінімальний вік, з якого дозволено користуватись соцмережею згідно з її правилами). Є гіпотеза, що чимало користувачів у віці до 13 років також користуються платформою, вказуючи при цьому вік значно старший, ніж насправді. Цим пояснюються аномальні стрибки у віці 18 та 25 років.

  • Серед українців віком 18-24 роки 2,8 млн користуються Instagram, це 91,04% від всіх жителів України в цій групі.
  • У віковій групі 25-35 років 4 млн Instagram-користувачів, це 54,29% від всіх жителів України в цій групі.
  • Українців віком від 36 до 45 років, які користуються Instagram, – 1,8 млн, це 28,91% від усього українського населення цього віку.

Україна займає 10 місце у світі за кількістю жінок, які користуються Instagram – 58,27% від загальної кількості українських Instagram-користувачів.

Цікаво, що лідером цього рейтингу серед обласних центрів в українському Instagram є Чернівці (71,51%) — Київ лише на другому місці (68,15%), а на третьому – Тернопіль (64,02%). Взагалі, західні міста найбільш активні в цій соцмережі: четверте місце займає Івано-Франківськ (63,73%), на п’ятому – Львів (63,29%).

Одеса зайняла шосту позицію з результатом 60,3%. У інших обласних центрах показники нижче 60%. Найменший рівень проникнення – у Миколаєві (39,07%), Чернігові (33,86%) та Запоріжжі (33,53%).

Якщо дивитись загалом по регіонах, картинка дещо інша:

Мобайл

8,5 мільйонів українських Instagram-користувачів заходять у соцмережу з пристроїв на операційній системі Android, а 2,6 мільйони – iOS. 100 000 українських користувачів заходять з обох операційних систем.

З дорогими смартфонами (iPhone X, iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Max, Samsung Galaxy S9, Samsung Galaxy S9+) найбільше Instagram-користувачів у Києві – 3,2%, Одесі – 2,67%. Цікаво, що наступні позиції рейтингу займають невеликі за населенням міста Ужгород (1,84%) та Чернівці (1,77%), порівняно з великими обласними центрами – Харковом (1,66%), Львовом (1,65%) та Дніпром (1,5%). По інших обласних центрах показник менше 1,5%.

У дослідження не включено дані по окупованих територіях. «На графіках, де є розбивка по областях, ми не демонстрували окремо дані по підконтрольних територіях Донецької та Луганської областей через фрагментарність даних по цих територіях як у рекламному кабінеті, так і Держстату», — підкреслюють автори дослідження.

Аналіз підготовлений на основі даних з рекламного кабінету Facebook, Google, Держстату, Factum Group, Digital 2019 reports from Hootsuite and We Are Social та Appannie. Повне дослідження можна завантажити за адресою.

Нагадаемо, нещодавно на AIN.UA виходило дослідження української аудиторії в Telegram.

Оставить комментарий

Комментарии | 0

Поиск