Відкрита платформа інновацій REACTOR.UA змінює бізнес-модель

2932

Відкрита платформа інновацій REACTOR.UA, що надає корпораціям інфраструктуру для системної роботи з інноваціями, анонсувала зміну бізнес-моделі. Тепер платформа відкрита для всіх, хто хоче розвивати свій бізнес за допомогою інновацій.

Таке рішення про новий напрямок розвитку платформи не було випадковим. Воно є наслідком трьох років роботи, результатом якої стали більш ніж 30 реалізованих інноваційних рішень спільно з «Альфа-Банк Україна», «OKKO», Philip Morris Ukraine, «Казахтелеком», «ТАСКОМБАНК», ДТЕК, Датагруп, Львівською міською радою та іншими. REACTOR.UA відкрив Україну для сотень іноземних технологічних команд, підтримав освітні проекти, зробив внесок у розвиток української інноваційної екосистеми. Наприкінці 2019 року платформа REACTOR.UA стала відкритою.

Компанії, які хочуть використовувати можливості платформи, стають її резидентами на правах відкритої ліцензії. Усі резиденти платформи отримують:

  1. Можливість системно працювати з інноваціями, використовуючи інструменти платформи REACTOR.UA і користуючись «Банком технологічних команд», який поповнюється усіма резидентами платформи.
  2. Публічний статус бізнесу, відкритого до інновацій, підтверджений лендингом інновацій та участю в Innovation Index.
  3. Інноваційне партнерство з іншими резидентами платформи, об’єднання зусиль у вирішенні крос-індустріальних викликів і завдань.
  4. Можливість безпосередньо вирішувати інноваційні виклики з будь-яким з проектів на платформі (акселератор, інкубатор, хаб і т.д.).
  5. Медійність і просування інноваційного бренду завдяки підтримці медіа-партнерів платформи.

Команда здійснює технічну підтримку платформи REACTOR.UA, спільно з резидентами поповнює «Банк технологічних команд», а також допомагає компаніям розгорнути необхідну інфраструктуру на платформі для того, щоб стати її резидентами. Крім того, команда розвиває Акселератор нових продуктів Black Box. Black Box стане резидентом Відкритої платформи інновацій REACTOR.UA. Засновники акселератора – Євген Саранцов, Олександр Жаріков і HD-group.

Black Box акселерує нові продукти на стику технологій, інновацій та нових бізнес-моделей. Його завдання – перевірка й валідація інноваційних ідей. Виявляючи проблему, яку потрібно вирішити за допомогою інновацій, Black Box шукає готові технологічні рішення по всьому світу й опрацьовує їх, виходячи з оцінки ризиків, вартості MVP, здатності команди досягти поставленої мети і багатьох інших важливих параметрів. Підсумковий документ (concept paper) – це візуалізація ідеї, яка допомагає професійно оцінити її та протестувати швидко, просто і з мінімальними витратами.

«Кожна друга інноваційна ідея не реалізується через те, що відсутні докази її успішності. Але якщо знайти шлях, як протестувати ідею просто, швидко і з мінімальними ресурсами, то ймовірність, що її спробують реалізувати, зростає на порядок. Ми виявляємо проблему, шукаємо технологічні рішення, оцінюємо ризики, візуалізуємо ідею. Наша мета – щоб хороші ідеї були випробовувані на практиці, а не потонули в очікуванні своїх корпоративних героїв», — Євген Саранцов, співзасновник.

«Ми поставили перед собою та командою амбітну мету на 2020 рік: об’єднати на платформі компанії, акселератори, інкубатори і проекти, які хочуть системно працювати з корпоративними інноваціями або вже роблять це, які впливають на розвиток інновацій, технологічних трансформацій і стартап-екосистеми України в цілому, які керують змінами, а не уникають їх. Саме тому ми зробили платформу відкритою. Ми знаємо, як досягти цієї мети, і маємо для цього необхідний досвід і ресурси», — Олександр Жаріков, співзасновник.

«Для нашого холдингу входження в команду Відкритої платформи інновацій REACTOR.UA та участь в акселератор Black Box є логічним продовженням цифрової трансформації HD-group! Ми впевнені, що ці інструменти дозволять нам отримати доступ до великої кількості технологічних команд і рішень у нашій та суміжних галузях. Ми сподіваємося, що зможемо отримати інструмент швидкої перевірки ідей, запуску пілотних проектів, пошуку технологічних рішень – це реальний перехід від роздумів до практичних експериментів», — Борис Шестопалов, співвласник HD-group.

Довідка

Відкрита платформа інновацій REACTOR.UA заснована 2016 року. Торгова марка та доменне ім’я належать ТОВ «Акселератор нових продуктів», засновниками якого є Євген Саранцов, Олександр Жаріков і HD-group. Платформа взаємодіє з більш ніж 5000 стартапами, акселераторами і венчурними фондами з 20 екосистем світу. Її засновники мають понад 10 років досвіду роботи у сфері інновацій та корпоративного управління.

На платформі опрацьовано більш ніж 500 інноваційних ідей, з яких понад 30 впроваджені у провідних корпораціях і банках України. Наразі у Банк технологічних команд входять 700 стартапів і молодих технологічних компаній з усього світу. Оскільки платформа стала відкритою, у січні 2020 року було прийнято рішення про закриття ТОВ «РЕАКТОР ЮА», яке раніше займалося її управлінням.

Оставить комментарий

Комментарии | 0

Поиск