«ЛІГА:ЗАКОН» презентує оновлену систему аналізу судових рішень на основі штучного інтелекту — Verdictum PRO

1797

Verdictum PRO — система пошуку та аналізу судових рішень з функцією передбачення вірогідності перемоги в суді. Це власна розробка компанії «ЛІГА:ЗАКОН», що не має аналогів ні в Україні, ні за кордоном. 

Нова можливість для юристів (та усіх громадян, хто користується онлайн-сервісами для роботи з юридичними документами) Verdictum PRO у порівнянні зі звичайним тарифом Verdictum – це передбачення перемоги у суді на основі аналізу позовної заяви за допомогою штучного інтелекту.

Зараз функціональність прогнозування перебуває у режимі beta-тестування та доступна в окремій вкладці продукту — «Прогноз». 

Щоб скористатись функцією прогнозування необхідно мати під рукою позовну заяву, яку ви хочете проаналізувати. Завантажена позовна заява обробляється за допомогою штучного інтелекту. Прогнозування відбувається таким чином: штучний інтелект знаходить в базі судові рішення, які за контекстом та переліком НПА, виявлених в тексті позовної заяви або вказаних документів користувачем власноруч, максимально збігаються з текстом позовної заяви.

Важливо, що прізвища та назви компаній, які вказані у позовній заяві — не беруться до уваги та не зберігаються. Для зручності користувач може видалити їх перед аналізом позову. Після додавання позовної заяви користувач має можливість уточнити параметри для більш точного аналізу тексту. А саме — додати чи скасувати НПА, які згадуються у позовній заяві. 

Функція прогнозування на базі аналізу тексту позовної заяви створена для попередньої оцінки ризиків та економії часу адвоката при підготовці до судових засідань. А саме:

  • Можливість в один клік переглянути подібні судові рішення.
  • Можливість в один клік побачити рішення певного суду та певного судді по аналогічних справах. 
  • Швидкий підбір додаткових аргументів у вигляді НПА, що згадуються у подібних судових рішеннях та рішень з правовою позицією.
  • Зміна аргументів та тексту позовної заяви для більшої ймовірності перемоги у суді.
  • Швидка оцінка безперспективних справ або навпаки, тих, що здаються безперспективними лише на перший погляд

За потреби користувач може обрати найменування суду та прізвище судді і здійснити аналіз тексту. Результатом аналізу тексту позовної заяви є перелік судових рішень, які можуть бути прийняті в результаті подання такого типу позову. Знайдені рішення розподіляються за інстанціями: перша, апеляційна, касаційна. Результат рішення для першої інстанції — задоволено, частково задоволено, відмовлено. Для апеляцій і касацій – маємо розподіл – рішення скасовано, рішення скасовано частково, рішення залишено без змін. На цьому етапі користувач має можливість відібрати та ознайомитись саме з тим переліком рішень, який буде найбільш корисним у його роботі. 

Сервіс Verdictum PRO не гарантує результат прийняття такого ж рішення, як видає система, проте надає ймовірність прийняття схожого рішення за допомогою математичних моделей машинного зчитування інформації. 

Сьогодні Verdictum PRO аналізує понад 80 млн документів.

Оставить комментарий

Комментарии | 0

Поиск