Що це за гра Among Us і чому усі раптово почали про неї говорити

11208
1

Інді-гра Among Us вийшла в червні 2018 року, і спочатку не змогла привернути увагу гравців, а розробники серйозно думали над закриттям проекту.

За 2 роки після релізу гра раптом стала популярною завдяки стримерам та блогерам з Twitch та YouTube. Як результат — 100 млн завантажень станом на вересень 2020-го року.

Among Us-10
Тут і далі — скріншоти з гри

AIN.UA розповідає, як грі вдалось пройти шлях від тисячі активних гравців до до десятків мільйонів.


Що за Among Us?

Among Us — це мультиплеєрна онлайн-гра, дії якої відбуваються на космічному кораблі. Її геймплей найбільше схожий на стару-добру мафію. Як гравець, ви можете бути одним з членів екіпажу (crewmate), який повинен виконувати міні-завдання у рендомних частинах космічного корабля, або ж самозванцем (impostor), який видає себе за члена екіпажу, щоб саботувати та вбивати інших гравців.

Як тільки член екіпажу знаходить труп свого колеги, відбувається мітинг (зібрання), на якому усі гравці в чаті або ж голосовому чаті намагаються визначити, хто ж є самозванцем.

Місія екіпажу — встигнути виконати усі завдання на кораблі, або ж викрити самозванця шляхом голосування.

Місія ж самозванця — саботувати, вбивати, дуже вміло і багато брехати та максимально перешкоджати екіпажу виконувати завдання, а головне — робити це так, щоб вас не могли викрити.

Among Us-8
Among Us-6

До речі, перед стартом партії ви можете кастомізувати свого персонажа, наприклад, змінити його колір, або ж додати головний убір (є дуже фанові, наприклад, рулон туалетного паперу, піратський капелюх або ж шматок сиру).

Among Us-5
Among Us-4

Чому ж Among Us стала такою популярною?

Спрацювало одразу кілька моментів:

  • Блогери. Все просто — на гру звернули увагу блогери, які в своїх стрімах прорекламували гру мільйонам підписників. Зокрема у гру грали Pewdiepie, Shroud та Ninja.
  • Меми. Як тільки гра зібрала невеличку кількість людей, онлайн-платформи, такі як Twitter, 9gag і Reddit-ukraine»>Reddit, почали заповнюватись величезною кількістю тематичних мемів. Вони рекламували гру, і зрештою, дедалі більше людей дізнавалося про гру саме завдяки ним.
Among Us-3
Among Us-2
  • Доступність. Гру можна безкоштовно завантажити в App Store та Google.com/store/apps/details?id=com.innersloth.spacemafia&hl=ru&gl=US»>Goggle Play. Також Among Us доступна в Steam за ціною — 99 грн. 
  • Алгоритми стрімінгових платформ. Такі платформи як YouTube та Twitch працюють на основі рекомендацій,пропонуючи користувачам відео з високим клік-рейтом і часом перегляду. Люди масово дивились відео з грою, що змушувало алгоритми все частіше видавати відео з Among Us в рекомендаціях, тим самим допомагали грі ставати популярнішою.
Among Us-1

Чи варто грати?

Among Us — ідеальний генератор емоцій. Це — крутий спектакль, сценарій якого пишеться у вас на очах і за вашої безпосередньої участі. А якщо вам вдасться зібрати паті з 10 друзів (а не випадкових людей) — гра розкриється у новому світлі.

Оставить комментарий

Комментарии | 1

Поиск