Зекономив значить заробив: як українці заощаджують на ремонті техніки тисячі гривень?

2288

За дослідженням SquareTrade в середньому кожен третій ноутбук ламається вже в перші три роки користування. З цього виходить, що ноутбук — один з найвразливіших видів техніки. Важко уявити, щоб автомобілі чи холодильники псувались настільки ж швидко. Тому як подбати про свою техніку, гаманець і час зараз, щоб не возитися з ремонтом в майбутньому?

Хочеться так — щоб купив девайс, і він вірно служив багато років. Ніяких проблем з тим як відремонтувати, скільки це буде коштувати, де знайти якісний сервісний центр. Утопія чи реальність — залежить від того, чи подбаєте ви про свою техніку вже зараз.

Що таке сервіси «продовженої» гарантії?

Зазвичай гарантія від виробника триває 6 місяців або рік. Це той період, коли пристрій максимально продуктивний з мінімальними ризиками зламатись (звісно, при обережному використанні). З часом техніка поступово «зношується» — ноутбуки швидше розряджаються і повільніше працюють, а на екранах телевізорів, наприклад, часто з’являються плями. Саме в таких випадках знадобиться сервіс продовженої гарантії, що покриває усі гарантійні поломки девайсів. 

Розберемо на практиці. Припустимо, ви купили ноутбук — новенький HP 255 G7 (2D232EA), вартістю 18000 грн. Ви користуєтесь ним для перегляду серіалів вечорами, вирішуєте робочі питання або просто щоранку перечитуєте новини. І раптом перестає працювати батарея — ноутбук не заряджається. Робота не чекатиме, серіали теж — потрібно ремонтувати.

Заміна оригінальної батареї коштуватиме вам близько 3500 гривень. Сума немаленька, погодьтесь. Ви б точно знайшли кращий варіант на що витратити ці гроші.

Саме в таких випадках допомагають сервіси продовженої гарантії. Подібні послуги лише набувають популярності в Україні. Одна з компаній, яка вже надає такі сервіси — Support.ua. 

Як це працює?

Купуючи техніку, зверніть увагу на додаткові послуги, що пропонуються. Наприклад на «Розетці» вже можна обрати категорію «Продовження гарантії +1 або +2 роки». Компанія Support.ua гарантує компенсацію повної вартості техніки сертифікатами магазину, де ви робили покупку, або заміну на новий пристрій, якщо ремонт неможливий.

Повернемося до ноутбука HP 255 G7 (2D232EA). Сервіс для нього коштуватиме вам лише 1399 гривень — тобто цілий рік безкоштовного ремонту необмежену кількість разів з гарантією 6 місяців на виконану роботу.

Ми провели невеличке дослідження і дізнались середню вартість ремонту ноутбука HP 255 G7 (2D232EA) у звичайних сервісних центрах:

  • функціональний контролер — 3700 гривень;
  • відеокарта — 4700 гривень;
  • матриця — 3100 гривень;
  • клавіатура — 3000 гривень;
  • пам’ять — 2600 гривень.

А сервіс продовженої гарантії на рік з можливістю ремонтувати пристрій необмежену кількість разів — коштує всього 2099 грн. Вигода в ціні може коливатись до багатьох тисяч гривень.

Ще однією особливістю подібних сервісів є економія часу, адже вам не потрібно шукати перевірений сервісний центр, виділяти час на доставку (в Support.ua вона безкоштовна в обидві сторони). Цілодобова технічна підтримка також серед приємних бонусів — ви зекономите на виклику майстра і отримаєте консультації з будь-яких питань стосовно техніки. 

Як це зробити?

Якщо діагностика покаже, що поломка вашої техніки — гарантійна, спеціалісти проаналізують доцільність ремонту. Є три варіанти: безкоштовний ремонт пристрою, компенсація 100% його вартості або заміна пристрою на новий. В будь-якому випадку послуга допомагає вам залишатись в плюсі.

На «Розетці» зверніть увагу на пропозицію справа від основної картинки товару. Виберіть «+1 або +2 роки гарантії» та продовжуйте оформлювати покупку як зазвичай.

Якщо купуєте в офлайн-магазині, проконсультуйтесь у продавця, він допоможе підібрати вам сервіс. Детальніше про гарантійні послуги читайте на сайті.

Оставить комментарий

Комментарии | 0

Поиск