Як в Amazon: OMEGA і KAPELOU першими в Україні почали використовувати роботів для автоматизації сортування на складах

1298

Кілька місяців тому OMEGA і KAPELOU анонсували запуск проєкту автоматизованого складу. Концепція передбачає спільну роботу людей і роботів на складі найбільшого оператора ринку автокомпонентів України. Проєкт викликає підвищений інтерес, бо не має аналогів в нашій країні. Як просувається робота, що встигли зробити за цей час партнери?

Розвиток електронної торгівлі вимагає прискорення і підвищення точності збирання замовлень на складах та логістичних центрах. Автоматизація, в тому числі із застосуванням складських роботів – ефективний інструмент для поліпшення роботи складу. Наприклад, завдяки використанню складських роботів, компанія Amazon скоротила операційні витрати кожного складу приблизно на 20%. А це близько $22 млн економії на рік (за даними інтернет-медіа Business Insider).

Автоматично керовані транспортні засоби (AGV) з високою швидкістю і точністю виконують рутинні процеси, тому їх застосування в складській логістиці стрімко набирає обертів. Лідери ринку електронної торгівлі широко використовують AGV на своїх складах.

На складі національного лідера ринку автокомпонентів, OMEGA, щодня обробляються понад 16 000 SKU. 72% питомої ваги складають дрібноштучні товари, які сортують в ручному режимі та відправляють клієнтам «сьогодні-на-сьогодні». Для прискорення обробки дрібноштучних товарів і зниження операційних витрат, OMEGA і KAPELOU вперше в Україні впроваджують AGV-сортінг.

Завдяки гнучкому рішенню KAPELOU, продуктивність сортування становить до 8 000 вантажних одиниць на годину. Роботи переміщують товари вагою до 5 кг і розміром 300×250 мм. Як працюють AGV можна подивитися на YouTube каналі компанії KAPELOU за посиланням

За 15 хвилин акумулятор робота заряджається до 80%, а повного заряду батареї вистачає на 4 години роботи. Такі технічні характеристики AGV дозволяють обробляти дрібноштучні товари на складі цілодобово. До того ж роботизоване сортування розв‘язує питання сезонних коливань попиту на продукцію, оскільки в роботу можна включити потрібну кількість роботів.

За інформацією від партнерів, реалізували перший етап проєкту – інтеграцію програмного забезпечення з AGV. Наступний етап — тестування шатлової коробкової системи. Щоб дізнатися як буде проходити реалізація проєкту надалі — стежте за публікаціями.


Довідка

Анонс роботизованого складу читайте за посиланням.

OMEGA – найбільший дистриб’ютор автокомпонентів в Україні. За останні 30 років на ринку. Учасник союзу Temot International. У компанії понад 14 000 клієнтів і понад 350 постачальників.

KAPELOU – виробник роботизованого устаткування і постачальник комплексних рішень для складу, працює на ринку з 2013 року. Компанія реалізує проєкти автоматизації окремих ділянок і комплексну автоматизацію складу.

KAPELOU в цифрах:

  • власне виробництво: Сосниця 3 847 m² і Київ 1 110 m²;
  • понад 200 співробітників;
  • понад 420 проєктів в Україні, Німеччині, Грузії та Болгарії;
  • власний R&D центр.

У портфелі компанії проєкти для мережі ТЦ «Епіцентр К», ERC (Enhanced Resource Company), MOYO, Watsons, Sumitomo Electric Bordnetze SE (SEBN), БаДМ.

Оставить комментарий

Комментарии | 0

Поиск