Почитать на выходных: благотворительная «Ласка», метро на Троещину и Годзилла с Кинг-Конгом

1845

В нашем локдаунном дайджесте: большое интервью CEO Wizz Air, Evergreen и желтые резиновые утята, 5 лет на поиски мультика по описанию и другие материалы, которые мы рекомендуем к прочтению.

Як це — працювати у Microsoft, GoDaddy, Tableau та чому бонусні акції компаній — це «золоті кайдани». Історія розробника з 20-річним досвідом

Microsoft — дуже велика компанія. Лише в Редмонді у них кілька десятків будівель, крім того, є багато офісів у сусідніх містах. Microsoft має свій автобусний парк, власні автовокзали, тому їздити на різні співбесіди зручно.

У мене була спонсорована робоча віза, тобто записана на Microsoft. Якби я йшов працювати в іншу компанію, треба було б, щоб новий роботодавець спонсорував візу. З цим складно, займатися візами мало хто хоче. Якби я перейшов у Microsoft на позицію менеджера, проджект-менеджера, також треба було б отримувати нову візу. З тестера на розробника міняти роль у компанії можна, бо обидві спеціальності інженерні.

Коли я вирішив переходити в інший проєкт, Microsoft активно вкладалася у пошукову систему Bing. У компанії планували зробити Bing конкурентом Google. Технологічно вона не поступається Google, але з часом стало зрозуміло, що стати його конкурентом не так просто. Я подався в Bing, пройшов співбесіди й працював там уже розробником. За кілька років знову вирішив змінити проєкт і перейшов у Windows Phone. Читати повністю…

500 000 кг речей на допомогу. Ми створюємо благодійні магазини «Ласка»

Історія «Ласки» розпочалася у 2012 році на даху київського бару «Фазенда». Там троє дівчат – Олена Лінькова та дві її тодішні партнерки Анна Уварова й Анна Грищенко – тестували перший поп-ап, де продавали речі, а зароблені кошти передавали на благодійність.

Зараз «Ласка» об’єднує два благодійні магазини, має контейнери по збору речей у різних локаціях міста, допомагає 14 фондам і соціальним проєктам. У 2020 році проєкт зібрав 78 440 кілограмів речей, з яких 50 000 передали у фонди. А за весь час існування «Ласка» передала понад 1 000 000 гривень на благодійність.

«Звісно, проєкт був створений, щоби реалізувати насамперед благодійну місію, але зараз він реалізує й екологічну теж. Наша мета – формувати спільноту людей, об’єднаних ідеєю усвідомленого споживання, і сприяти вирішенню локальної екологічної проблеми, даючи речам нове життя», – розповідає Анастасія, яка стала партнеркою Олени у 2018 році.

Говоримо про розвиток проєкту, як працює благодійність, партнерство та розподіл обов’язків у «Ласці». Читати повністю…

Керівник Wizz Air Джозеф Вараді: про ціни на квитки, плани щодо України та майбутні банкрутства

Минулий рік став справжнім випробуванням для світової авіації: майже повна зупинка польотів, закриття кордонів, банкрутства компаній – далеко не повний перелік викликів, з якими зіткнулися перевізники.

Утім, поки одні потерпають від обмежень та просять допомоги в урядів, інші примудряються не тільки залишатися на плаву, а й зростати. Угорський лоукостер Wizz Air – чудовий приклад того, що криза – це не тільки втрати, а й можливості.

Під час пандемії компанія розширює географію польотів, відкриває нові бази та збільшує кількість літаків.

Як Wizz Air пережила кризовий 2020 рік, чого очікує від 2021 року, чи буде зростати вартість авіаквитків та хто з перевізників збанкрутує найближчим часом?

Про це ЕП поговорила із CEO лоукостера Джозефом Вараді. Читати повністю…

Компания Evergreen уже второй раз создала мем мирового масштаба. Почти 30 лет назад она потеряла контейнер с «желтыми утятами»

Двадцать третьего марта контейнеровоз MV Ever Given компании Evergreen сел на мель на юге Суэцкого канала и заблокировал проход для других суден. Только 29 марта судно удалось снять с мели и разблокировать канал. За это время компании терпели убытки, а пользователи по всему миру публиковали в соцсетях мемы. Однако компания Evergreen уже не первый раз оказывается в центре мирового внимания. В 1992 году с ее судна в океан попали около 30 тысяч детских пластмассовых игрушек, среди которых были желтые утята. С тех пор они пересекли три океана, их находили у побережий разных континентов. Океанологи использовали данные о перемещении игрушек, чтобы изучать морские течения. Эта история стала популярной в СМИ. По ее мотивам писали книги, песни, снимали мультфильмы. «Бабель» вспоминает историю «желтых утят», которые стали первым всемирным мемом от компании Evergreen. Читать полностью…

З Італії з любов’ю: як фешн-фотограф кинув все і створив в Україні притулок для тварин

— У мене є показова історія: років 15 тому я фотографував моделей у шубах біля одного модного ательє в Італії. А вже через десяток років під тим же ательє я з плакатом у руках протестував проти використання натурального хутра та знущання з тварин. Мене впізнав колишній роботодавець і аж висунувся з вікна, щоб запитати, що я тут забув. А я відповів: «Часи змінюються, друже».

Андреа Чистерніно був офіційним фотографом Формули-1, співпрацював з Vogue і такими топ-моделями як Хелена Крістенсен і Стефані Сеймур, а перед тим дев’ять років працював діджеєм на радіо. Однак поступово італієць все більше заглиблювався у тему зоозахисту, став вегетаріанцем (а пізніше й веганом) й перейнявся проблемою безпритульних тварин.

А далі на голову Андреа раптово, як це буває, звалилося кохання. На фотовиставці він познайомився з Владою — українкою, яка на той момент займалася перекладами з італійської. Незабаром Андреа спакував валізи, переїхав до України та одружився. Декілька тижнів тому пара відсвяткувала дванадцяту річницю. Читати повністю…

Главные достижения украинского образования за 30 лет независимости

Независимость Украины открыла новые возможности для трансформации образовательной системы. Этот процесс продолжается и сегодня, — уверен Василий Дякив, победитель Global Teacher Prize Ukraine 2020.

В 1990-х годах важным для среднего образования, всех его участников — родителей, детей, педагогов, управленцев, ученых стало утверждение украинской идентичности и осознание собственной государственности как необратимого процесса.

Достижения образовательной системы за 30 лет независимости динамичные и находятся в постоянном развитии. Прежде всего они касаются формирования образовательной стратегии в соответствии с европейскими стандартами и определения подходов к ее реализации. Первым значительным достижением системы украинского образования стала концепция Новой украинской школы — НУШ. Читать полностью…

Чи можна побудувати метро на Троєщину до 2024 року — пояснюють експерти

У Мінфіні нещодавно заявили, що побудувати першу ділянку метро на Троєщину можна до 2024 року.

Зокрема, вона передбачає відкриття станції «Райдужна» на лівому березі, трьох станцій в конструкції Подільсько-Воскресенського мосту — «Суднобудівна», «Труханів острів», «Затока Десенка», та двох станцій на правому березі — «Подільської» та «Глибочицької».

Голова «Ради з урбаністики Києва» Віталій Селик та експерт з транспортного планування Дмитро Беспалов розповіли, що насправді можна встигнути побудувати до 2024 року. Читати повністю…

От трагедии к комедии: история Кинг-Конга и Годзиллы длиной в девяносто лет

В 2014 году Legendary совместно с Warner Bros. объявила о планах на создания MonsterVerse, которая должна объединить не только Годзиллу и Конга, но множество других легендарных чудовищ. Уже тогда были лицензированы такие монстры, как Мотра, Гидора и Родан, но амбиции студии простираются вплоть до объединения со вселенной «Тихоокеанского рубежа».

Но это всё в будущем. А пока на экранах сражаются Кинг-Конг с Годзиллой, так что стоит вспомнить, как возникли, развивались и впервые встретились эти два монстра. Читать полностью…

Музичний, ввічливий або у формі меблів: кейси незвичайних шрифтів

Цифрова студія Hello Velocity з Нью-Йорка створила шрифт із використанням логотипів популярних брендів. З них компанія розробила цілий алфавіт, який містить верхній і нижній регістри. Шрифту дали назву Brand New Roman — за аналогією з Times New Roman. Він складається із 52 логотипів, що створені у вигляді літер. Дизайнери використовували тільки ті логотипи, які є автономними елементами брендингу — вони впізнавані й не вимагають вилучення однієї літери з декількох символів.
Наприклад, логотип Google, Facebook, Tesla чи Skype.

Представники студії кажуть, що шрифт Brand New Roman створили, аби показати вплив брендів на людину й суспільство. Читати повністю…

Ковід урятував: історія іспанського містечка, яке не зникло тільки завдяки пандемії

До початку пандемії у Госолі проживало всього 140 осіб, а місцеву школу відвідувало лише п’ятеро учнів. Але вимираючі поселення — повсюдна проблема для Іспанії: за інформацією The Guardian, у 2019 році дев’ять із десяти маленьких іспанських містечок і сіл зіткнулися зі зменшенням чисельності жителів. Сьогодні 90% населення Іспанії зосереджено на 30% території країни, інші ж землі пустують. А причина тому — відсутність перспектив для молоді, яка змушена переїжджати до великих міст.

Такі поселення, як Госоль, називають «порожньою Іспанією» — цей термін у 2013 році вперше використав іспанський журналіст і письменник Серхіо дель Моліно в однойменній книзі. «Є дві Іспанії: міська європейська і внутрішня безлюдна Іспанія, — говорить дель Моліно. — Зв’язок між ними був і залишається складним. Часто вони здаються одна одній чужими. І все ж міську Іспанію неможливо зрозуміти без порожнечі». Читати повністю…

В поисках Клокмэна: как интернет пять лет искал утерянный жуткий мультфильм по детским воспоминаниям одного человека

Довольно частая ситуация — уже во взрослом возрасте человека посещают образы из детства о том, что он когда-то смотрел или слушал. Но как найти это, если не знаешь названия, а помнишь лишь смутные очертания? Кажется, что в интернете есть всё, но порой такие воспоминания становятся неразрешимой задачей и в какие-то моменты даже навязчивой идеей. Так произошло и с американцем, который более 30 лет искал мультфильм из детства с пугающим человеком, вылезающим из часов на стене.

Пять лет интернет-сыщики искали тот самый мультфильм, и в 2017 году они его всё же нашли. Про эти поиски в марте 2021 года вспомнил переводчик комиксов Александр Куликов. TJ рассказывает расширенную версию истории на основе треда. Читать полностью…

Если вы уже все прочитали, а выходные еще продолжаются, тогда вам сюда, к нашим предыдущим подборкам. Приятного чтения!

Оставить комментарий

Комментарии | 0

Поиск