Що робити, якщо ринок диктує нові правила, до яких ви не готові?

670

Насправді попрацювавши в будь-якій сфері хоча б пів року, ви розумієте, що f*cking sh*t може статись з будь-ким і будь-коли.

Останні три роки всі, хто працюють з event-маркетингом, щодня прокидаються з фразою «Ну, і що нового сьогодні нам підкине ринок?». Зміни приходять звідусіль, події переносяться, скасовуються, спікери відмовляються виступати, а глядачі повертають квитки. Всі ми живемо за новими «нестабільними» правилами. 

Тут могла б бути фраза «правила існують, для того, щоб їх порушувати», але в нашому розумінні вона звучить «правила існують, щоб за ними грати, просто зі своїми умовами». 

Початок нової ери 

У 2017 році ще ніхто й думки не мав про те, що може статись з event-маркетингом. Тоді ж, власник Insight Marketing Agency Саша не думав, що за 3 роки буде змушений поставити все на паузу. Вони з друзями намагались створити щось надкруте і в їх голові було одне — масштабна конференція про маркетинг. Вони хотіли створити ком’юніті, яке зможе отримувати знання та досвід від провідних спікерів та розширить свої кола знайомств. Столова УКУ (*Український католицький університет) стала початком для LVIV SMM FORUM — першої масштабної події нашої агенції. 

Тоді конференція зібрала спірні відгуки, було багато хейту та упереджених думок. Більшість з новачків у event-маркетингу опустили б руки, проте команда цього не зробила. І в результаті впродовж наступних 3 років LVIV SMM FORUM щороку збирав 700-1000 людей на Арені Львів. Епоха столової, незручних стільців та гіркої кави залишилась позаду. 

Опираючись на власний досвід, ми можемо вам сказати, що хейт — невід’ємна річ у бізнесі. Завжди є ті, кому не подобається те що ви робите, і ті, кому не подобаєтесь просто ви. 

Подякуйте їм, що вони проявили до вас емоцію, адже навіть хейт — це краще, ніж байдужість. Кожен коментар — це фідбек, який дає вам той чи інший інсайт. 

Сучасний ринок маркетингу потребує не просто змін, а прориву

Вже ближче до 2019 року над LVIV SMM FORUM працювала вже більша команда, і цей форум став найуспішнішим. 

Про нас говорили:

  • «LVIV SMM FORUM один з найкращих заходів в СНД безперечно!», — Євген Мокін, засновник та СЕО маркетингової агенції Median Ads.
  • «LVIV SMM FORUM 2019 дав мені 150+ контактів, 7 потенційних гравців команди, та 2 колаборації з відомими брендами», — Меліса Садик, співвласниця львівської агенції krasa.agency.
  • «LVIV SMM FORUM — це одна з наймасштабніших подій по SMM та одна з найкращих аудиторій», — Михайло Федоров, ініціатор сервісу «Дія», міністр цифрової трансформації, у 2019 — власник SMMSTUDIO.

Натхненні на нові звершення, у 2020 році ми планували провести шосту подію з максимальною концентрацією ідей та інсайтів від спікерів. Проте, ми змушені були зупинитись. 

Перезавантаження цінностей 

2020 рік став непростим для усіх сфер бізнесу, проте для event-сфери це був всеосяжний та болючий СТОП для всього, чим вона займалась.

Жодних зустрічей, конференцій, форумів, подій. Усі наші плани на LVIV SMM FORUM просто зникли. 

Ми до останнього сподівались на те, що жовтень 2020 року знову буде місяцем, якого чекають сотні людей. У нас навіть був заброньований зал Arena Lviv. Коли ми зрозуміли що форум не може відбутися через карантин, ми перенесли бронь з надією, що обмеження знімуться. Щотижня ми зідзвонювалися з Arena Lviv для синхронізації намірів і перенесення броні, проте влітку стало зрозуміло, проект LVIV SMM FORUM треба ставити на безтермінову паузу. І навіть зараз ми не знаємо як довго ця пауза триватиме. 

Розуміння цього щодня вбивалось нам в голову. Не здатись нам давало лише одне — нестримне бажання доносити людям цінний контент, який змінює їх життя. 

Ми могли б просто зупинитись і плисти за течією, але коли ти роками пливеш на моторному човні, сісти та брати в руки весла не дуже хотілось. 

Знання не втрачають свою цінність, якщо ви отримуєте їх в online-форматі. Саме це надихало нас на створення online-подій. Цінності залишились все ті ж: крутий контент, топ-спікери та користь у кожному моменті. Так створилась BIG SMM CONFERENCE — перша online-подія від Insight Marketing Agency. Одразу стало зрозуміло — такий формат подій про маркетинг не стане завадою для людей отримувати нові знання. Ми розпочали з 300 людей перед екранами ноутбуків, а вже за 3 місяці ми зібрали 3000 людей. 

Ми створили те, чого самі від себе не очікували

Ці 3000 людей стали учасниками Ukrainian Digital Forum – online-події де люди зі всієї України могли вчитись в найкращих, попри реалії сьогодення.

Люди з усіх областей купували квитки. Тут не було жодних бар’єрів чи перешкод до нових знань. Ми щодня досягали нашої мети — доносили людям цінність маркетингу, навіть якщо вони живуть за тисячі кілометрів.

Ми створили Telegram-чат, де всі учасники змогли знаходити партнерів, клієнтів, працівників та підрядників. Зараз там понад 2500 учасників, які вже більше пів року обмінюються досвідом, шукають колег та партнерів. Наша аудиторія на 100% відображає нас самих: люди, які не змирились з реаліями, а вперто йдуть до мети. І в нас вона полягає в тому, щоб дарувати людям знання, а в нашого ком’юніті — отримувати ці знання. 

Спікери з найбільших агенцій України розповідали про власний досвід і факапи на прикладі реальних кейсів. Ми запросили тих, кого точно захочеться послухати. І усе в максимально простому форматі впродовж 2 днів з будь-якої точки світу. 

Ця конференція дала змогу зрозуміти, що стандартних кроків та знань для розвитку бізнесу мало, а сухі розмови про стратегію не допоможуть досягнути результату.

Ви або працюєте, або чекаєте, поки це зробить хтось інший 

Ми переконались, що формат події — це найменше, що може вас зупинити, адже якщо ви закладаєте там цінну мету, люди це відчують. Якщо ви пропрацюєте кожну деталь — люди це помітять. Якщо ваші спікери будуть реально найкращими у своїй сфері — люди будуть їх слухати. 

Активуйте можливості, які раніше не помічали

Шукайте не причини зупинитись, а можливості продовжити. Справжній професіонал може себе так назвати лише тоді, коли вирішує складні задачі, які не під силу іншим, адже легкі може вирішити будь-хто. 

Ми навіть не могли й подумати, що online-події дійсно будуть такими популярними серед аудиторії і це не може не надихати.

В листопаді 2020 року ми зібрали майже 3000 учасників, а в травні 2021 року ми плануємо зібрати ще більше. 

Набравшись досвіду та проаналізувавши попередні події, ми вриваємось в digital знову та анонсуємо Ukrainian Digital Forum 2021. Ще більше спікерів, ще більше можливостей, ще більше знань. 15-16 травня буде вибух контенту і кожен маркетолог, який хоче стати кращим — повинен там бути. 

Не стійте на місці, адже з часом, залишитесь там одні. Ви і є ваша можливість, використовуйте її на максимум. Почніть це робити на Ukrainian Digital Forum 2021.

Оставить комментарий

Комментарии | 0

Поиск