Штучний інтелект і покращення по всіх фронтах: як телевізори LG досягають досконалості у 2021 році

760

LG представила оновлені лінійки телевізорів OLED, QNED Mini LED та NanoCell. Це ультрасучасні пристрої, які, за обіцянкою компанії, виведуть ваші домашні розваги на якісно новий рівень. Компанія LG претендує на лідерство серед виробників телевізорів і пропонує споживачам найсучасніші технології передачі зображення та звуку, упаковані в стильний мінімалістичний дизайн, що підходить до будь-якого інтер’єру. LG намагається постійно покращувати телевізійний досвід усіх категорій користувачів: у 2021 році вона подбала і про кіноманів, і про спортивних фанатів, і про геймерів. Детально про всі новинки – в тексті.

OLED – це флагманська лінійка 2021 року, вона представлена серіями Z1, G1, C1, A1. Телевізори оснащені панелями з самопідсвічуваними пікселями, які дають надчітке зображення. Дизайн «Галерея» в лінійці OLED забезпечує щільне прилягання до стіни. Розширює дизайнерські можливості новий аксесуар – підставка для телевізорів OLED Gallery. Підставка дає змогу встановити телевізор у будь-якому куточку й перетворити оселю на справжню мистецьку галерею.

Серія OLED Z1 – вінець лінійки. Телевізор має оновлений процесор A9 Gen4 зі штучним інтелектом, підтримує технології HDMI 2.1, Dolby Vision IQ, Dolby Atmos, та поєднує усі переваги технологій OLED з роздільною здатністю 8К. Цілих 100 мільйонів самопідсвічуваних пікселів забезпечують неймовірну реалістичність зображення і точність передачі кольорів. Як результат – абсолютно нові враження від перегляду.

OLED Z1 є саме тим телевізором, що створить справжній домашній кінотеатр з атмосферою повного занурення, дозволяючи відчувати себе учасником фільму, вболівальником на трибуні чи персонажем у грі. 

Телевізори серії G1 – найяскравіші моделі OLED у лаконічному дизайні. Вони оснащені новою матрицею OLED Evo. Яскравість панелей збільшено на 20% завдяки додатковому шару та міцнішому випромінювальному матеріалу, при цьому строк служби OLED-елементів залишився так само високим.

Серія С1 – базова в лінійці LG OLED 2021. Телевізори С1 оснащені процесором нового покоління A9 Gen4 AI, який автоматично налаштовує зображення відповідно до жанру контенту та навколишнього середовища, та 4-ма портами HDMI 2.1. Серія С1 має найширший вибір діапазону екранів – від 48 до 77 дюймів. Серед переваг також – затримка усього в 1 мс та новий режим Game Optimizer, що в комплексі робить OLED С1 практично ідеальним для геймерів та видовищних ігор. 

А1 – це нова серія телевізорів, яка робить якість OLED доступною для кожного. Бюджетні моделі мають головні переваги більш дорогої лінійки: інтелектуальну підтримку платформи webOs, новий процесор Alpha 7 Gen4 та підтримку інноваційних функцій. Ці телевізори підходять і для кіноманів, і для геймерів.

Лінійка QNED Mini LED – це, на сьогодні, майже вершина революції рідкокристалічних телевізорів. 

Нові QNED Mini LED, представлені моделями QNED99 у розмірах 75 та 86 дюймів, поєднали у собі усі найкращі характеристики двох типів матриць – NanoCell та Quantum Dot, а також нову технологію підсвічування MiniLED. Майже 30 000 світлодіодів та 2500 блоків затемнення забезпечують високий контраст і роблять чорний колір ще більш глибоким та насиченим для забезпечення нових вражень від перегляду контенту. 

Роздільна здатність 8К телевізорів, частота 120 Гц та інтелектуальний процесор нового покоління забезпечують дійсно реалістичну картинку. Доповнює функціонал серії технологія апскейлінг, яка покращує будь-яке відео до якості 8К. 

Телевізори лінійки NanoCell – лауреати премії CES 2021 Innovation Awards в області комп’ютерних ігор. Серія 2021 представлена широким вибором моделей 8К (NANO99, NANO 96) та 4К (NANO91, NANO86, NANO80, NANO77, NANO75). Усі вони оснащені технологією NanoCell, яка фільтрує неточні відтінки. 

Крім того, вдосконалень зазнали і моделі UHD. Нові телевізори отримали чотирьохядерний процесор та більш тонкий і безрамковий дизайн. 

Дивитися фільми та улюблені серіали тепер можна ніби в кінотеатрі. Таку можливість забезпечила підтримка технологій HDR10 PRO, Dolby Vision IQ та Dolby Atmos, які оптимізують зображення і звук у кожному кадрі. Доповнює атмосферу технологія FILMMAKER MODE™, яка деактивує ефекти та згладжування рухів, щоб точно передати режисерський задум.

Відчути весь драйв від спортивних змагань допоможе функція OLED Motion Pro, що робить динамічне зображення чіткішим. Можливість підключення додаткової бездротової акустики, паралельно з основними динаміками за допомогою Bluetooth Surround Ready, дозволяє отримати об’ємне звучання. А додаток Sports Alert допоможе легко слідкувати за улюбленими командами.

Новини для геймерів: розширений канал HDMI 2.1, покращений канал повернення звуку (eARC) та режим малої затримки (ALLM) забезпечують плавність рухів без мерехтіння та можливість відображати до 120 кадрів на секунду в роздільній здатності 4К. Відтворення звуку в більш високій якості та швидка реакція під час ігрових сесій створюють ефект присутності й надають перевагу у грі. А новий режим Game Optimizer забезпечує автоматичне регулювання налаштувань зображення, для покращення видимості в темних та світлих зонах. Режим дає можливість змінювати ділянку білого та ділянку чорного, не змінюючи яскравість зображення. Це дозволяє налаштувати телевізор під будь-який жанр гри – RPG, шутер чи спортивний симулятор. 

У більшості нових телевізорів LG – процесор α (Alpha) 9 Gen 4 з функціями штучного інтелекту. Постійно аналізуючи тип контенту та особливості оточення, він автоматично налаштовує зображення і звук для відтворення фільмів та передач у найвищій якості.

Розширює можливості моделей 2021 року оновлена платформа webOS 6.0. Завдяки плитковому інтерфейсу взаємодія з контентом стала ще зручнішою, а оновлений головний екран New Home забезпечує ще більш швидкий доступ до додатків, що використовуються найчастіше. Крім основних додатків, головний екран демонструє рекомендації щодо перегляду, корисну інформацію (дату, прогноз погоди), вікно пошуку й актуальні рекламні пропозиції. 

Оновлений модуль LG ThinQ AI у версії webOS 6.0 розширює функції інтелектуального управління. Функції AirPlay 2 підсилюють можливості взаємодії з телевізором, дозволяючи транслювати улюблені фільми, телепередачі та переглядати фото з Apple-гаджетів прямо на телевізорі. А додаток HomeKit спрощує управління телевізором за допомогою телефону, планшету чи ноутбуку в екосистемі «розумного будинку» від компанії Cupertino. 

Особливий комфорт керування дарує оновлений пульт дистанційного керування Magic Remote 2021 року, який підтримує webOS 6.0. Ергономічний дизайн, підтримка NFC для синхронізації зі смартфоном, навігація за допомогою колеса прокрутки Magic Wheel а також кнопки для виклику популярних стрімінгових сервісів виводить керування телевізором на зовсім новий рівень.

Модельний ряд телевізорів 2021 року буде доступний в Україні вже з кінця квітня цього року. Придбати моделі ви можете в офіційних магазинах партнерів компанії LG

Оставить комментарий

Комментарии | 0

Поиск