Як виглядає харківський офіс Daxx та робота компанії під час карантину

691

Daxx – нідерландська IT-компанія, заснована у 1999 році. Вона займається створенням та розвитком розподілених команд інженерів та інших спеціалістів для клієнтів із Західної Європи, США та Австралії. Наприкінці 2020 року компанія стала частиною Grid Dynamics Group.

На український ринок Daxx вийшла у грудні 2007 року. Це рішення було закономірним, розповідають у компанії, оскільки Україна – один із найпотужніших IT-хабів у Європі з великим потенціалом для розвитку. На сьогоднішній день офіси Daxx є у 4 містах – Києві, Харкові, Дніпрі та Львові. AIN.UA дізнався як виглядає харківське представництво Daxx та що робить компанія, аби підтримувати та мотивувати спеціалістів під час карантину. 


Офіс Daxx у Харкові – усі фото в матеріалі надані компанією

Офіс Daxx у Харкові відкрився у серпні 2011 року. З весни 2019 офіс знаходиться на провулку Театральному, 11/13. Після Києва – це найбільше представництво в Україні, що займає 2,5 поверхи. Спеціалісти компанії працюють над близько 35 проєктами різного спрямування, серед яких FinTech, AI, освіта, телеком, медицина і страхування, ПО для потреб маркетингу та бізнес-аналізу. Також є розподілені команди, члени яких працюють у різних делівері-центрах Daxx.

Офіс оформлений у корпоративних жовто-сірих кольорах. У роботі над дизайном зразком слугував каліфорнійський офіс Airbnb. Однак, на відміну від нього, у харківському представництві Daxx немає опенспейсів – спеціалісти компанії працюють в окремих кабінетах.

Для відпочинку в офісі є загальні зони з кріслами та диванами, де можна випити кави або почитати книгу – в Daxx є невелика бібліотека. Також команди можуть відволіктися від роботи, погравши у більярд, настільний теніс, або PlayStation. Є зона для спорту – шведська стінка з гантелями.

«Основною ідеєю було бажання поєднати робочу комфортну атмосферу і затишний, подекуди домашній, дизайн, аби хотілося не тільки працювати, а й відпочивати на кава-брейках та проводити час разом після роботи», – розповідають в Daxx.

Робота Daxx під час карантину

В рамках адаптації до нових реалій карантину майже всіх спеціалістів Daxx перевели на дистанційну роботу – лише невелика частина людей (до 10%) продовжує відвідувати офіс за технічною потребою або власним бажанням. Для цього попередньо формуються списки відвідувачів, а на локації стежать за дотриманням усіх рекомендованих заходів безпеки, – стверджують в компанії.

Окрім цього, HR та Account-менеджери постійно підтримують зв’язок зі своїми командами, моніторять, як віддалений режим впливає на їхню продуктивність, взаємодію і загальну мотивацію, цікавляться, що можна поліпшити, якої допомоги бракує.

Після оголошення карантину Daxx організувала для команд доставку боксів з фруктами, масками та дезінфекторами для кожного колеги. Також в компанії провели «Тижні здоров’я» – це була низка онлайн-лекцій, спрямованих на покращення фізичного та ментального здоров’я. Зокрема, тренінг з міофасціального релізу, воркшопи з надання першої медичної допомоги, лекції від психологів про те, як боротися з тривожністю та поганим сном. 

Відбулися воркшопи з фінансової грамотності, селф-менеджменту, кулінарні майстер-класи, змагання з CS:GO, на постійній основі в Daxx проходять лекції на тему психічного здоров’я. В компанії є також спільнота бігунів, які беруть участь в онлайн-забігах. Усі охочі можуть приєднатися до ранкової онлайн-йоги.  

Зміни для команд Daxx після злиття з Grid Dynamics

Як розповіли в Daxx, фізичні зміни торкнулися хіба що львівських команд Grid Dynamics і Daxx – відтепер вони працюють в одному офісі. Що стосується проектної роботи, то спеціалісти продовжують працювати на своїх проєктах, а на додаток до навчальних активностей Daxx, у них з’явилася можливість брати участь у відкритих воркшопах і вебінарах Grid Dynamics.

Оставить комментарий

Комментарии | 0

Поиск