Як знайти справу тим, хто шукає себе, або не хоче «пахати на дядю»: подкаст «Вийди та зайди нормально»

1470

Коли хочеться побігати, а слухати музику якось набридло, тоді слід подивитися у бік подкасту «Вийди та зайди нормально», де відомі підприємці, стартапери та представники арту розказують історії пошуку себе та свого шляху.

«Вийди та зайди нормально» – подкаст, який створили дві подруги, Діана Даюб та Дарія Герасимова. За допомогою проекту, дівчата вирішили розказати людям, які шукають себе та свій шлях або ж планують відкрити стартап, історії злетів та падінь відомих людей з різних індустрій, які зрештою знайшли справу, яка їх драйвить.

AIN.UA розповідає, чому слід послухати подкаст та знайти свої власні інсайти. 

«Ми обираємо не професію, а стиль життя»

Хто сказав, що робота повинна бути складною, і на ній треба страждати? Ми все частіше маємо безліч можливостей робити те, що дійсно подобається. Деякі з нас вже навіть відкривали власну справу й закривали її, по декілька разів на рік переходили із однієї IT-компанії в іншу, звільнялись «в нікуди» або спробували на собі, що таке «саббатікал».

Але часто є ті, хто жаліється на свою роботу, проте не звільняється. А ще є ті, хто ненавидять те, чим займаються, але не розуміють, що їм насправді подобається. То що ж за цим стоїть: страхи, комплекси, «що скажуть люди»?

Дівчата з подкасту шукали відповіді на безліч питань. Згодом вирішили ділитися досвідом із широкою аудиторією — вести подкаст та запитувати гостей про їх шляхи пошуку професійної справи. Діана займається онлайн-освітою та нетворкінгом. Даша – маркетингом та комунікаціями. Вони разом навчались на юрфаці, пішли з юриспруденції, самі змінили багато робот, тому точно знають про що розказують. 

«Усі мої лажі — а їх було чимало — це неймовірний досвід», — Дмитро Гаврилов, співзасновник рекламної агенції Big Bangers, гість подкасту.

То чи існує той славнозвістний «успішний успіх»? Люди досі прагнуть стати схожими на інших, більш успішних людей. Тому у подкасті ми розвіюємо міфи та через історії гостей доносимо ідею: важливо робити те, що подобається. 

Також розповідаємо, що люди, яких ви вважаєте крутими у справі, теж були (або досі є) наповнені страхами, побували на емоційному дні або просто все кидали та шукали своє знову й знову.

Психотерапія — новий чорний?

У випусках гості розповідають, як шукали свою справу та ставали професіоналами. Часто вони згадували страхи підприємництва, комплекс самозванця, нездоровий перфекціонізм, комплекс відмінника. Також розповідали про інструменти самопізнання: психотерапію, медитацію, рефлексію, текстотерапію, малювання, а ще — про важливість спорту та якісного відпочинку.

«Не вмію відпочивати — і це мій промах», — Альона Мисько, co-founder fuelfinance, гостя подкасту.

Хто вже розповів свої історії?

Наші гості — підприємці, стартапери, представники арт-індустрії та діджитал сфери. Усі вони показали, що можна заробляти та кайфувати від того, що ти робиш у будь-якій сфері. 

«Я просто не можу цього не робити. Мені здається, що підхід, коли ти не можеш чогось не робити й тебе настільки щось заряджає, тому ти просто це робиш, — він також валідний», — Іван Алцибєєв, co-founder Reface, гість подкасту.

Гостями подкасту вже стали:

  • співзасновник рекламного агентства Big Bangers — Дмитро Гаврилов;
  • засновниця fuelfinance — Альона Мисько;
  • співзасновник Reface — Іван Алцибєєв;
  • засновниця стартапу Workademy у Берліні — Ольга Філіпова;
  • власник галереї The Naked Room та режисер — Марк Вілкінс;
  • засновниця курсів з написання текстів та колишня головна редакторка журналу Pink — Лєра Кваснєвська;
  • засновниця платформи з пошуку роботи Happy Monday, кар’єрна експертка — Анна Мазур;
  • музикант Cape Cod — Макс Сікаленко;
  • відомий український архітектор та ресторатор — Слава Балбек;
  • кураторка медитацій — Каріна Потіха;
  • соціальна підприємниця — Ярміла Рибіцька (у рамках європейської співпраці);
  • стендап-комік — Андрій Щегель;
  • колишній бренд-стратег Fedoriv та автор концепції чесної реклами honestising — Денис Чернявський;
  • київський художник — Артем Прут;
  • фотограф — Роман Пашковський.

Звісно, це не всі гості, попереду ще чекайте на цікавих особистостей.

Кому слід послухати подкаст?

Буде цікаво послухати багатьох гостей, адже ми розповідаємо історії про їх становлення як підприємців, про їх рішення все кинути, щоб знову знайти себе, про розширення своїх команд та як вони звільняли людей. Проте, тут можна знайти багато цікавого контенту й для тих, хто «не знає, ким хоче стати, коли виросте, хоча вже виповнилось 35 років».

Плануєте відкрити свою справу, після того як «відпашете на дядю»? Тоді вам теж до нас! 

Або слухайте подкаст, якщо вам цікаво дізнатися, як шукали професійну справу відомі люди з різних індустрій. 

Де слухати подкаст «Вийди та зайди нормально» ?

Послухати випуски можна на всіх подкастингових платформах: Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify (не український), SoundCloud, YouTube, Anchor та на платформі «Новое Время».

«Робота мені подобається, ну от вона мене не бісить», — Лєра Кваснєвська, засновниця курсів з написання текстів Writy.me, екс-головна редакторка журналу Pink, гостя подкасту.

Проєкт реалізовано за фінансової підтримки House of Europe та Європейського Союзу. Офіційні медіапартнери подкасту «Вийди та зайди нормально» – онлайн-портал з пошуку роботи Happy Monday та студія онлайн-освіти EdEra.

В рамках проєкту ми разом з експертами проводимо воркшопи для аудиторії щодо професійної реалізації. Тому не втрачай свій шанс відвідати онлайн-воркшопи: «Світчерство: як вийти із однієї сфери та зайти нормально у іншу», «Рекрутинговий процес: що потрібно знати кандидату», «Перші кроки у підприємництві». Детальніше про них та про подкаст дивитесь на сторінці Інстаграм та YouTube-каналі Happy Monday

Оставить комментарий

Комментарии | 0

Поиск