Рівність та інклюзивність як складові корпоративної культури: досвід appflame

527

appflame — продуктова ІТ-компанія, яка працює в ніші social network / lifestyle. Вона була створена у 2018 році українцем Олександром Пасиковим і за три роки стрімко виросла — сьогодні в компанії працюють понад 400 співробітників у світі, її офіси відкриті у Києві та США. У портфоліо appflame два успішних продукти — додаток для знайомств та найбільша у світі ЛГБТК+ платформа, яка нині доступна у 130 країнах. 

В основі корпоративної культури компанії — різноманіття та інклюзивність. Детальніше про цінності appflame та те, яким чином вони співзвучні з місією продуктів, розповіла Анна Соколова, HR-директорка компанії

Розкажіть про продукти appflame. Як вони резонують з культурою компанії?

У 2017 році засновник компанії Олександр Пасиков разом з командою однодумців запустили два продукти. Перший із них — це додаток для знайомств. Вже три роки поспіль він входить у топ-10 додатків для знайомств у США та налічує понад 20 мільйонів користувачів. 

Другий — це найбільша у світі ЛГБТК+ платформа, над якою також працює частина команди appflame. Платформа з’явилась у 2017 році в США, зараз на ній понад 10 мільйонів користувачів. Це єдиний на глобальному ринку продукт, що поєднує у собі соціальну мережу, додаток для знайомств та лайвстрімінг. Відповідно, для наших спеціалістів, які працюють над платформою — це унікальний досвід.

Місія додатку — об’єднати ЛГБТК+ спільноту, стати місцем її самовираження. Ми в appflame щиро віримо, що наші активності також допоможуть підвищити обізнаність світу про права людей та свободу особистості. 

Обидва наших продукти — про різноманіття, повагу до кожного, рівність та свободу бути собою. Ці ж цінності лежать в основі корпоративної культури компанії. 

Чим корпоративна культура appflame особлива? 

Наші продукти ростуть шаленими темпами. Разом з тим, ми розширяємо команду. Зараз у нас відкриті понад 20 вакансій, серед них — Junior Product Manager, Middle Media Buyer, Middle Software Engineer PHP, QA Engineer.

В appflame панує дух стартапу, творчості та свободи, немає бюрократії. Не дивлячись на це, ми створюємо для наших спеціалістів умови, притаманні великим корпораціям — повне медичне страхування, безкоштовні курси англійської мови в офісі, компенсація участі у професійних заходах, високий рівень заробітної плати та стрімкий кар’єрний ріст. Особлива наша гордість у тому, що весь топ-менеджмент «виріс» в компанії й, враховуючи стрімкий розвиток appflame, ми впевнені, що ця тенденція збережеться й надалі.

Підкреслю — в середовищі appflame немає жодних упереджень, у нас територія рівних можливостей для всіх незалежно від віку, сексуальної орієнтації чи будь-якої іншої характеристики. 

Ми пропонуємо нашим співробітникам не лише круті умови роботи, а й піклуємося про work-life balance. В офісах у нас є ігрові кімнати з пінг-понгом, спортивний куточок, настільні ігри та PlayStation, також заняття йогою та стретчингом. Безплатні сніданки, обіди, холодильник з напоями та снеками, свіжі фрукти та солодощі. За 3 роки роботи ми з командою відвідали Кіпр, Іспанію, Шрі-Ланку, Єгипет, Мексику та Грецію. 

Окрім цього, однією зі складових політики компанії є культура інклюзивності. Згідно з результатами аудиту, що був проведений в appflame у квітні 2021 року соціальним проєктом Inclusive friendly, було визнано, що корпоративна культура інклюзивності в appflame знаходиться на високому рівні — рівень зовнішньої доступності як й інклюзивність персоналу досить високий. 

Є і зони росту, над якими працюватимемо надалі. Це, зокрема вживання вірної термінології та розуміння жестової мови, надання безпечної допомоги при нападі епілепсії, відсутність співчутливо-жалісливого ставлення до осіб з інвалідністю, внутрішня та інформаційна доступність для осіб з інвалідністю. Ми вже розробили програму навчання співробітників та програму змін в офісі, які допоможуть нам стати ще більш інклюзивно привітною компанією.

Які в appflame подальші плани?

appflame — молода компанія, перед нами та нашими продуктами зараз стоїть багато викликів. Ми активно працюємо над розвитком нашого українського офісу, наймаємо топових спеціалістів і сподіваємось, що вже дуже скоро кожен крутий спеціаліст в Україні буде знати про нас.

Також ми активно співпрацюємо зі студентами, адже у нас часто відкриваються Junior вакансії. 

Ми шукаємо людей, які розділяють наші цінності та культуру інклюзивності. Амбіційних, яким подобаються виклики та які не бояться робити помилки. Ми обов’язково навчимо нового працівника всьому, що знаємо самі. 

Ми також плануємо запускати нові продукти. Паралельно продовжимо розширяти компанію та розвивати корпоративну культуру, допомагаючи нашим спеціалістам рости разом з appflame. 

Оставить комментарий

Комментарии | 0

Поиск