Що таке «Кіберакселератор» і хто у першому наборі

1063

В Україні діють продуктові та сервісні стартапи у галузі кібербезпеки. Десятьом з них вдалось потрапити до першої в Україні акселераційної програми від SocialBoost. AIN.UA розповідає, чим займаються стартапи і що таке «Кіберакселератор».

Що таке «Кіберакселератор»

  • «Кіберакселератор» — одна зі складових проекту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України».
  • Випускникам програми обіцяють можливість доступу до Seed Grant Fund від USAID, загальний обсяг якого становить близько $3 млн, плюс допомогу в залученні інвестицій від партнерських фондів.
  • Найуспішніших випускників організатори також рекомендують до участі у Cyber Mentor / Protégé Program, яку проводить американська компанія VFI.
  • За словами представників акселератора, в межах програми українські технологічні МСБ компанії отримають наставництво від великих ІТ-компаній. 

Хто потрапив до «Кіберакселератора»

  1. Cyberlands B.V. – пропонує компаніям і корпораціям тиражовані і масштабовані пентести та аудити з кібербезпеки, формує і навчає команди, здатні проводити аудити безпеки. Спеціалізується на API & Mobile Security Assessment (iOS, Android), Kubernetes. 
  2. H-X Technologies – проводить аудити, впроваджує стандарти інформаційної безпеки, допомагає підтримувати їх виконання, працюючи з повним циклом процесу для промислової безпеки. Компанія пропонує своїм клієнтам Security Operations Services (SOC) по моделі SaaS. 
  3. Intelli Group – вибудовують та підтримують всі процеси в компанії клієнта, пов’язані з ІТ-складовою, звільняючи від потреби наймати в штат кількох фахівців з різною експертизою. Фокусується на роботі з малим та середнім бізнесом.
  4. ITEXE – вихідці з фінансового сектору та fintech-бізнесу, тож пропонують безпекові послуги банкам, кредитним установам, страховим, брокерським компаніям, фондовим біржам, платіжним сервісам. 
  5. once.REST– працює над інструментами анонімізації даних та шифрування. Серед рішень, які пропонує команда, є зокрема протидія небажаним втручанням, доступна для клієнтів без спеціальної підготовки. Команда працює і в сегменті В2С.
  6. Radar – відслідковує появу персональних даних користувача у даркнеті, аби якнайшвидше попередити про витік. Компанія сповіщає юзера, що дані скомпрометовано, та дає рекомендації щодо захисту: зміни паролів, блокування банківських карток тощо. 
  7. Sekurno — сервісна IT-компанія, яка працює з пентестами, security аудитом процесів та комплаєнсом з впровадженням міжнародних стандартів GDPR, ISO27001, ISO9001, SOC2, проводить консультацію та імплементацію процесів кібербезпеки у процес розробки, security operations support.
  8. Security Steps – сервіс автоматизованого навчання, перевірки і моніторингу знань в сфері захисту від інформаційних атак.
  9. Ukrainian Interbank Payment Systems Members Association ЕМА (Українська міжбанківська Асоціація членів платіжних систем ЄМА) – розвиває в межах акселераційної програми онлайн-сервіс відслідковування несанкціонованих платежів з web та API-інтерфейсами на базі Anti-Fraud HUB.
  10. Unlink VR Inc. — інтегрована постквантова система шифрування. Будує захищені канали обміну інформації з використанням постквантової криптографії та принципів квантової фізики.

Наразі відібрані команди працюють над партнерствами, покращенням операційної ефективності та залученням додаткових ресурсів. Деталі про відбір на другу когорту учасників «Кіберакселарора» обіцяють повідомити згодом. 

Оставить комментарий

Комментарии | 0

Поиск