На оглядовому колесі в Києві відбудеться безкоштовний аудіоспектакль до 30-річчя незалежності

27-29 серпня на оглядовому колесі в Києві на Подолі відбудеться аудіоспектакль «Колесо Історій» з нагоди 30-річчя незалежності України. Кожна із 30 кабінок оглядового колеса присвячена окремому року з історії країни. Кожен рік відображається в аудіоп’єсі через сцени реального життя. Потрапивши всередину кабінки, відвідувач зможе активувати аудіоп’єсу через QR-код. Протягом 3-х днів колесо огляду з аудіоспектаклем працюватиме безкоштовно. 

Ініціатор проєкту «Колесо Історій» – Перший Український Міжнародний Банк. ПУМБ разом з Україною святкує 30-річчя, і на правах ровесника держави згадує події, що вплинули на життя українців. Проєкт не є освітнім чи історичним у класичному розумінні. Аудіоп’єси перш за все відтворюють атмосферу певного року – економічні, політичні та культурні події оживають завдяки сценам із реального життя українців. 

В аудіоп’єсах на колесі огляду ми згадуємо, як народжувався в Україні Інтернет й українці отримували зарплату товарами, про перший дзвінок з мобільного та перше «золото» на Олімпійських іграх, про створення банкнотно-монетного двору та появу власної валюти. Аудіоп’єси переносять слухачів в університетський лекторій, на галасливий ринок чи до затишної кав’ярні. Дехто почує дзижчання коліс легендарної «кравчучки», а комусь пощастить опинитися на злітній смузі разом із «Мрією». 

«Певний рік для кожного українця – це своя історія. Проте ми разом 30 років у викликах шукали нові можливості, помилялися та не зупинялися, мудрішали та змінювалися. Проєкт «Колесо Історій» – це можливість поглянути на 30-річний шлях України та згадати важливі моменти власного життя. Усвідомивши вже створені нами цінності, ми зможемо рухатися далі, змінювати світ на краще», – зазначив Сергій Черненко, голова правління ПУМБ. 

Над створенням аудіоп’єс працювала команда зі збору фактів та факт-чекінгу, група сценаристів-радійників, професійні диктори-актори дубляжу і звукорежисери. Голоси акторів, пісні та спеціально відібрані звуки перенесуть слухачів на бізнесові та неформальні зустрічі, концерти, стадіони та інші локації у різні часи років незалежності. Головна мета «Колеса історій» — викликати в українців гордість за пройдений шлях та надихнути на нові звершення.

Послухати всі 30 сюжетів аудіоп’єси «Колеса історій» можна буде і поза межами оглядового колеса на сторінці проєкту.

  • Коли: 27–29 серпня 2021 року.
  • Вартість: безкоштовно.
  • Час роботи: 16.00–22.00.
  • Де: Оглядове колесо на Контрактовій площі.

Подробиці на сайті.

Оставить комментарий

Комментарии | 0

Поиск