Премія Jager Music Awards 2021 відзначає молодих музикантів і нові формати. Що це та як податися?

591

«Помішані»

Музична індустрія обростає новими жанрами, форматами та об’єднується з технологіями. Тема Jager Music Awards 2021 — першої премії незалежної музики в Україні, яка націлена на розвиток локальної сцени — «помішані». Цього року в окремій номінації («Помішаний артист року») буде відзначений артист чи музичний продукт, який поєднує у собі різні стилі та жанри, культури або види мистецтв.

Останнім часом музиканти особливо захопилися технологіями — не в останню чергу через пандемію. Тревіс Скотт, Аріана Гранде, Charlie XCX провели шоу в Fortnite і Minecraft, зібравши мільйони глядачів і зробивши серйозний крок в індустрії розваг.

Match стався і з віртуальною та доповненою реальністю. Гігантська проекція Eminem виступала на Coachella ще у 2018 році, а The Weekend у 2020-м підкорив своїм віртуальним концертом TikTok. Грань між артистом і цифровим середовищем стирається. Музиканти перетворюють релізи у NFT-активи, а телеканали запускають музичні шоу, де головними героями стають цифрові аватари.

Крім нових форматів Jager Music Awards 2021 буде відзначати учасників і їх діяльність в основних категоріях: «Артист року», «Трек року», «Відео року», «Подія року», «Лейбл року», «Внесок в індустрію», «Соціальна ініціатива».

Young Blood

У рамках Jager Music Awards 2021 традиційно нагороджуватимуть артистів в номінації Young Blood. Цей крок — прагнення підтримати музикантів-початківців і допомогти їм у розвитку кар’єри.

Усього тут представлено три категорії:

  • Young Blood People’s Choice — переможця визначають за допомогою голосування на сайті, нагорода — сертифікат на суму 70 тисяч гривень для покупки музичного обладнання;
  • Young Blood Jury Choice — переможця вибирає журі, приз — 110 тисяч гривень на зйомки музичного кліпу;
  • Young Blood Jägermeister Choice — переможця визначають організатори премії, нагорода — випуск платівки з власною музикою.

Young Blood — справжнє джерело нових облич на українській сцені. Номінація відкриває музикантів та артистів у будь-яких музичних жанрах і напрямках: її призерами ставали електронщики JUNKET, фанк-гурт «Електромед», артистка Стасік, пост-індастріал проєкт Ship Her Son та інші

Подати заявку на участь можна самостійно до 10 жовтня — для цього потрібно зареєструватися на сайті та розмістити власний трек. Вибір переможця проходить у три етапи шляхом голосування відвідувачів сайту. На першому етапі голосувати за одного виконавця можна лише один раз, проте кількість виконавців не обмежена. 

У другий етап проходить найкращі 28 учасників за результатами голосування, та ще стільки ж обирає виконавчий комітет премії. На другому етапі користувачі можуть голосувати лише один раз — відбір триватиме до 10 листопада. Фінальний етап — оголошення переможців у трьох категоріях. 

Журі премії

До журі Jager Music Awards 2021 увійшли артисти, музиканти, журналісти та провідні лідери індустрії. Серед них, зокрема, — засновник віденського шоукейс-фестивалю Waves Festival & Conference Томас Гегер, керівник комунікацій Tallinn Music Week Інгрід Котла, менеджерка гуртів DakhaBrakha и Dakh Daughters Ірина Горбань

Вперше в історії премії головами експертної команди стали одразу два члени журі — співзасновник і резидентка вечірок і лейбла Rhythm Büro Віра Логданіді та музичний журналіст і автор аудіожурналу Stereobaza Stereoigor.

Оставить комментарий

Комментарии | 0

Поиск