Секрети організації ідеальної серверної: обираємо монтажні шафи

Серверні шафи — невід’ємна складова центру обробки даних (ЦОД), що відіграє важливу роль у підтримці IT-обладнання. І хоча на монтажні шафи зазвичай припадає менше ніж 5% витрат на фізичну інфраструктуру, впродовж усього життєвого циклу ЦОД вони мають вирішальне значення для забезпечення зручності та доступності обслуговування, а також гнучкості розширення й управління серверними.

Schneider Electric — провідна компанія у галузі енергоменеджменту та автоматизації, розробила спеціальний посібник, що допоможе у виборі відповідної конфігурації монтажної шафи та панелі розподілу живлення. 

Іноді важко передбачити, що саме буде розташовано у шафах, але самі їх характеристики та атрибути — відомі. А це дозволяє підготувати відповідний проект, який враховує продуктивність шафи з одного боку, а плани розвитку і потреби споживача —з іншого.

Фахівці Schneider Electric рекомендують вибирати серверні шафи за схемою, що складається з чотирьох основних етапів:

  1. Вкажіть атрибути ІТ-обладнання та інших пристроїв, які будуть монтуватися в них.
  2. Визначте розміри шафи та вантажопідйомність, виходячи зі специфікації обладнання. 
  3. Оберіть колір, стиль дверей (криволінійні, кутові), тип замка дверей, сейсмічне кріплення тощо.
  4. Оберіть аксесуари для шаф, такі як: електроживлення, рішення для потоку повітря, управління кабелями, а також системи контролю роботи та безпеки.

Пам’ятайте, що найдешевші версії шаф вимагають від адміністраторів та обслуговуючого персоналу серверних більше часу на управління кабелями або встановлення нового обладнання, що може мати суттєвий вплив на кінцеві витрати. І навпаки, правильно підібрані сучасні монтажні шафи дозволяють покращити організацію робіт і підвищити їх ефективність. Скористайтесь порадами у посібнику How to Choose an IT Rack, який можна завантажити за посиланням. 

Одна з нових розробок від Schneider Electric — монтажна шафа 6U Schneider Electric EcoStruxure, спеціально розроблена для мініатюрного ЦОД. Це інноваційний спосіб реалізації серверів та мережевого обладнання, що використовується у рішеннях edge computing. З асортиментом монтажних шаф, серверних та мережевих стійок, можна ознайомитись на сайті. 

Оставить комментарий

Комментарии | 0

Поиск