Матеріал виготовлено за підтримки рекламодавця
Як підготуватися до співбесіди
та отримати роботу — поради Work.ua та HR-спеціалістів
у ситуації, коли у спеціалістів є вибір та достатня кількість альтернатив, компанії вимушені пристосовуватися, ставати більш гнучкими та шукати нові підходи до рекрутингу потенційних співробітників. Серед основних трендів 2021 року з позиції роботодавця можна виділити:
«Одна із потужних тенденцій на ринку праці — це участь Hiring Manager або навіть СЕО у спілкуванні з кандидатами, — ділиться спостереженнями Вікторія Наливайко, СЕО та співзасновниця BazaIT, засновниця reteam. — Моделі взаємодії можуть бути різними: рекрутер відбирає релевантних кандидатів, направляє Hiring Manager, який усім пише від свого імені. Або ж Hiring Manager сам виконує роль аналітика ринку та рекрутера: заходить на LinkedIn чи Facebook для підбору спеціалістів, робить пости у соціальних мережах. Погодьтеся, коли вам приходить повідомлення від СЕО компанії, ви, як мінімум, прочитаєте його».
Hiring Manager та СЕО долучаються до рекрутингу.
0/1
«Все більше компаній сьогодні відмовляються від звичної для них великої кількості етапів підбору та співбесід, — розповідає Таїсія Демченко, HRD комунікаційного холдингу Agama Communications. — Найм зазвичай починається з розгляду резюме, далі — попередній скринінг, зустріч з HR, ще одна зустріч з HR та Hiring Manager, після може бути етап тестового завдання. Весь процес триває щонайменше два тижні. Такими темпами сьогодні ми ризикуємо втратити кандидатів на одному з етапів. Тому компанії оптимізують підбір. В Agama Communications ми, зокрема, робимо одну, довшу співбесіду у форматі кейс-інтерв'ю з тестовим завданням і оперативно даємо зворотний зв'язок».
Рішення приймаються оперативно
0/2
«Працедавці зараз також охоче розглядають та наймають на роботу junior-спеціалістів, — стверджує Вікторія Наливайко, СЕО та співзасновниця BazaIT, засновниця reteam. — Для пошуку таких кандидатів вони готові співпрацювати з курсами, або ж запускають свої внутрішні курси — вирощувати власних експертів. Це, звичайно, стосується не всіх компаній, але тенденція існує. Деякі працедавці мають чіткий професійний профіль — працюють з клієнтами, для спілкування з якими потрібен досвід, тому спеціалістів нижче рівня middle вони не наймають».
Компанії вирощують спеціалістів
0/3
Більшість компаній сьогодні надають перевагу кандидатами з розвиненими soft skills — пулом особистісних характеристик, до яких відносяться:
комунікативні здібності
0/1
0/2
0/5
0/4
0/3
вміння вести переговори та знаходити рішення в конфліктних ситуаціях
емпатія
вміння працювати в команді
лідерські якості
Вони є значущими, оскільки перетворюють експерта на працівника, з яким комфортно взаємодіяти та легко досягати успіху в реалізації тих чи інших проєктів.
0/1
0/2
0/3
0/4
0/5
0/6
Вікторія Наливайко, СЕО та співзасновниця BazaIT, засновниця reteam, виділила три загальні запитання, які рекомендує задати під час співбесіди, аби ви змогли зрозуміти, наскільки обрана позиція вам підходить для досягнення ваших цілей:
Які КPІ мені будуть поставлені протягом перших трьох місяців — у період випробувального терміну?
0/1
0/2
0/3
Якими будуть мої КPІ наступні 6 місяців, рік?
Що компанія очікує від мене на даній позиції?
Пандемія та карантинні обмеження змінили вигляд ринку праці. Сьогодні його девіз — The Candidate is King: працедавці пристосовуються, змінюють свої підходи до рекрутингу, стають більш гнучкими заради кандидатів. Все тому, що на ринку зараз як ніколи багато пропозицій від українських та міжнародних компаній із найрізноманітніших сфер. Велика кількість альтернатив дозволяє спеціалістам, технічним та нетехнічним від junior до senior, обирати. Знайти роботу в таких умовах легко: заходьте на Work.ua, підбирайте вакансію, яка відповідатиме всім вашим вимогам, побажанням та цінностям, добре підготуйтеся до співбесіди за нашим чеклістом — і ви вже на новій роботі!
ТЕКСТ
Ліза Пальчинська
ПАРТНЕР
Матеріал підготовлено за підтримки Work.ua
Що це означає?
ДИЗАЙН
Іван Малиш
ІДЕЯ
Ірина Насильнєва
ПРОДЮСЕР
Анастасія Михалюк
ФОТО
Depositphoto
Олександра Лєтова
ПРЕДСТАВНИК WORK.UA
Матеріал виготовлено за підтримки рекламодавця
Під час використання матеріалів сайту обов'язковим є наявність гіперпосилання в межах першого абзацу на сторінку розташування вихідної статті із зазначенням бренду видання AIN.UA. Матеріали з позначками «Новини компаній», PR, «Спецпроект», «Промо» і «Блоги» публікуються на правах реклами.
© 1999-2021 AIN.UA