Valtech Ukraine провели технічно-освітню подію для дівчат-підлітків

Tech Girl – глобальна Valtech-ініціатива, покликана висвітлити можливості жінок у сфері технологій та розвити інтерес до програмування у дівчат шкільного віку. Коли дитина обирає майбутню професію, вона спирається на досвід батьків, знайомих родини, на інформацію з книг, фільмів, розповідей та навколишнього суспільства.

За статистикою лише 23 зі 100 працівників в IT – жінки. Ми прагнемо розширити коло потенційних шляхів розвитку для дівчат, і саме тому створили некомерційну освітню програму Tech Girl. 

«Немає різниці, якої ти статі, якщо тобі подобається і ти готова вчитися і працювати, ти можеш займатися чим завгодно, у тому числі й програмуванням. І коли це говорять та показують тобі у такому юному віці, то у тебе є набагато більше шансів вирости з вірою, що ти можеш все. Я б навіть сказала, що задача Tech Girl (більш глобальна) – зробити дівчаток та жінок видимими, помітними в соціальному дискурсі. Дівчата можуть не менше, ніж хлопці, але про це треба казати», — Марина Коток, QA-консультант.

Раніше значна кількість професій не була відкрита або досить доступна для жінок. У межах Tech Girl менторами виступають жінки Valtech, які вже досягли успіху у технічних професіях. Вони розповідають дівчатам про свій шлях до IT, про навчання, яке вони проходили, про складнощі та перемоги. А ще – дають шанс дівчатам безпосередньо спробувати попрацювати із HTML та CSS. Якщо не все виходить одразу – поруч завжди є помічниця, яка і допоможе, і пояснить, у чому була складність.

«З дітьми складно працювати, адже вони швидко втрачають концентрацію, але якщо вдалося їх зацікавити, то вони намагаються щосили. Радісно, коли у дівчат вдало виходить, такими маленькими кроками якраз і можна дійти до великої цілі», — Женя Олексієнко, .Net-розробниця.

Подія Tech Girl вперше відбулась у шведському офісі Valtech у 2014 році, а вже згодом ініціативу підхопили інші офіси Valtech, і вона стала у справжньому сенсі глобальною. Канада, США, Бразилія, Індія, Франція, Німеччина, Індія і, звісно, Україна регулярно відчиняють двері своїх офісів для участі дівчат у програмі Tech Girl. За ці роки понад 500 дівчат у всьому світі взяли участь у події.

Програма Tech Girl спрямована на те, щоб зацікавити дівчат технологіями та підвищити знання у програмуванні. Разом з тим ми поширюємо обізнаність та впевненість у тому, що можна займатися чим завгодно, незалежно від статі та упереджень. Цього року 27 жовтня у Києві дівчата 9-11 років за кілька годин розробили власний блог, вивчивши основні теги та стилі, завдяки яким кожна сторінка набула унікальності.

«Хочу порадити дівчатам спробувати якомога більше варіантів. Адже тільки так можна зрозуміти, що подобається і чим хотілося б займатися в майбутньому. Головне – не боятися пробувати нове, а також знайти справу, яка приноситиме задоволення, а не тільки гроші», — Оля Ревука, QA-консультант.

Ми у Valtech віримо, що завдяки програмі #tech_girl ми відкриваємо нові двері для дівчат-підлітків у професію, яка, на жаль, досить довго вважалася виключно чоловічою. А також даруємо їм натхнення наочним прикладом успіху жінок в IT.

У Valtech Ukraine 35% консультантів – жінки, а в керівному складі – 63%, згідно з внутрішніми даними на червень 2021 року. І для нас Tech Girl – це не лише ознайомлення дівчат з основами кодування. Мова йде про розширення прав і можливостей наступного покоління лідерок у галузі, що швидко прискорюється, і майбутнє якої залежить від їх вкладу.

Більше світлин можна побачити за посиланням.

Приєднуйтесь до Valtech Family та ставайте частиною міжнародної спільноти.

Оставить комментарий

Комментарии | 0

Поиск