FS.TO перезапустився на новому домені?

Silhouettes of cinema spectators watching movie. Red curtain on forground

На домені FS.life запрацював сайт ідентичний старому FS.TO. Повідомлення про перезапуск ресурсу за цією адресою можна знайти в неофіційній групі FS у соцмережі «ВКонтакте», але вона не має прямого відношення до адміністрації оригінального сайту. Непрямим підтвердженням того, що це саме перезапуск, є факт підтримки старих облікових записів користувачів. Редакції AIN.UA поки не вдалося отримати офіційного підтвердження від адміністрації FS.

Ресурс на новому домені має ідентичний вигляд з оригінальним FS.TO. В облікових записах користувачів збережено історію переглядів. Ресурс оновлюється і з 30 березня по 1 квітня на нього заливався новий контент. Реклами на сайті поки що немає.

Нагадаємо, 15 листопада Кіберполіція провела обшуки в офісах, дата-центрах і будинках причетних до діяльності сайту людей. Обшук проводився в рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 176 (порушення авторських і суміжних прав) ККУ. Тоді роботу ресурсу було повністю припинено. Наступного дня у ЗМІ з’явилися повідомлення про швидке відновлення роботи ресурсу з посиланням на сторінку FS у «ВКонтакте», але адміністрація FS їх спростувала, назвавши представництво в соцмережі фейковим.

Update: Інформацію про закриття FS.TO підтвердили офіційно. Реліз кіберполіції, який раніше з’являвся в газеті «Сегодня», опублікували на офіційному сайті відомства, разом із фотографіями вилученого обладнання. Відомо, що під час розслідування затримано 19 осіб, причетних до створення ресурсу, які адміністрували і наповнювали сайт контентом.

У грудні в інтерв’ю AIN.UA глава Кіберполіції Сергій Демедюк підтвердив, що допускає відновлення роботи ресурсу. «Ця ймовірність є. Ми вилучили українські сервери, але їхні дзеркала знаходяться на території РФ і в інших країнах», – сказав тоді глава відомства. Він також додав, що доменне ім’я FS.TO буде відібрано, на нього буде накладено арешт.

Подібні інциденти з сервісом уже траплялися. У жовтні 2013 року міліція вилучила кешувальні сервери онлайн-ресурсу під час розслідування за скаргою Української антипіратської асоціації (УАА). Після цього ресурс став недоступним за адресою FS.TO. Уже через кілька днів доступ до сайту з’явився на альтернативному домені – brb.to. Як і попередній домен, він належить до доменної зони острова Тонга. Того разу правовласники оцінювали збитки від діяльності сайту в 345 000 грн.

У 2021 році сайти FS.to і FS.life не працюють. Однак у мережі можна виявити сайт, що працює на домені ex-fs.ru під назвою FS.to (ex FS.UA).

Related Post