FS.TO перезапустився на новому домені?

Читати на RU

На домені FS.life запрацював сайт ідентичний старому FS.TO. Повідомлення про перезапуск ресурсу за цією адресою можна знайти в неофіційній групі FS у соцмережі «ВКонтакте», але вона не має прямого відношення до адміністрації оригінального сайту. Непрямим підтвердженням того, що це саме перезапуск, є факт підтримки старих облікових записів користувачів. Редакції AIN.UA поки не вдалося отримати офіційного підтвердження від адміністрації FS.

Ресурс на новому домені має ідентичний вигляд з оригінальним FS.TO. В облікових записах користувачів збережено історію переглядів. Ресурс оновлюється і з 30 березня по 1 квітня на нього заливався новий контент. Реклами на сайті поки що немає.

FS.life-1

Нагадаємо, 15 листопада Кіберполіція провела обшуки в офісах, дата-центрах і будинках причетних до діяльності сайту людей. Обшук проводився в рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 176 (порушення авторських і суміжних прав) ККУ. Тоді роботу ресурсу було повністю припинено. Наступного дня у ЗМІ з’явилися повідомлення про швидке відновлення роботи ресурсу з посиланням на сторінку FS у «ВКонтакте», але адміністрація FS їх спростувала, назвавши представництво в соцмережі фейковим.

Update: Інформацію про закриття FS.TO підтвердили офіційно. Реліз кіберполіції, який раніше з’являвся в газеті «Сегодня», опублікували на офіційному сайті відомства, разом із фотографіями вилученого обладнання. Відомо, що під час розслідування затримано 19 осіб, причетних до створення ресурсу, які адміністрували і наповнювали сайт контентом.

У грудні в інтерв’ю AIN.UA глава Кіберполіції Сергій Демедюк підтвердив, що допускає відновлення роботи ресурсу. «Ця ймовірність є. Ми вилучили українські сервери, але їхні дзеркала знаходяться на території РФ і в інших країнах», – сказав тоді глава відомства. Він також додав, що доменне ім’я FS.TO буде відібрано, на нього буде накладено арешт.

Подібні інциденти з сервісом уже траплялися. У жовтні 2013 року міліція вилучила кешувальні сервери онлайн-ресурсу під час розслідування за скаргою Української антипіратської асоціації (УАА). Після цього ресурс став недоступним за адресою FS.TO. Уже через кілька днів доступ до сайту з’явився на альтернативному домені – brb.to. Як і попередній домен, він належить до доменної зони острова Тонга. Того разу правовласники оцінювали збитки від діяльності сайту в 345 000 грн.

У 2021 році сайти FS.to і FS.life не працюють. Однак у мережі можна виявити сайт, що працює на домені ex-fs.ru під назвою FS.to (ex FS.UA).

 
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук