Карантин продовжили до 22 червня. Запустять транспорт і електрички, дозволять спортивні та релігійні івенти

Кабінет Міністрів України на засіданні 20 травня ухвалив рішення – карантин продовжили до 22 червня. Про це повідомляють на сайті відомства. Редакція AIN.UA коротко розповідає, як країна виходитиме з карантину.

Зазначається, що карантин після 22 травня буде адаптивним: у кожному регіоні – свої заходи залежно від ситуації з COVID-19.

«У тих регіонах, де епідеміологічні показники відповідають встановленим МОЗ критеріям, відновлюється робота громадського транспорту. З 25 травня має бути відновлено роботу метрополітену, а також дитячих садків», – ідеться в повідомленні Кабміну.


У квітні 2021 року в Україні все ще діють карантинні обмеження. Зокрема, у Києві запровадили жорсткий локдаун, а громадським транспортом можна скористатися лише за наявності спеціальної перепустки. У столиці зачинено кінотеатри та ТРЦ, школи й дитячі садки, а ресторани працюють тільки на винос. Докладніше про це – у матеріалі.


Етапи виходу з карантину

Вихід із карантину в Україні відбувається у 5 етапів, кожен етап передбачає поступове послаблення обмежень і триває 10 днів. Зараз триває перший етап, другий розпочнеться 22 травня.

Уже з 25 травня запрацює метро і дитячі садки. З 1 червня – залізничний транспорт. З 15 червня – авіаційний транспорт.

З 22 травня в Україні:

  • відновить рух громадський і міжміський транспорт,
  • відкриють готелі (крім хостелів),
  • дозволять спортивні заходи (до 50 учасників і без глядачів),
  • релігійні заходи (не більше 1 людини на 10 кв. м).

«Міжобласні перевезення ми поки що не відкриваємо. Ми домовилися, що це буде на початку червня, щойно епідеміологічна ситуація дозволить це зробити. Наголошую лише за умови, що в усіх областях епідеміологічна ситуація дозволятиме.

При цьому будуть локальні обмеження, рішення щодо яких ухвалюватимуть спільно з місцевою владою, щоб не експортувати вірус по всій країні. Це і є модель адаптивного карантину», – зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Міністерство інфраструктури опублікувало план виходу транспорту з карантину в окремій інфографіці:

Нагадаємо, раніше Міністерство інфраструктури України представило план виходу з карантину пасажирського сполучення. У разі зменшення динаміки поширення COVID-19 і стабілізації ситуації, перевезення відновлюватимуть у три етапи.

AIN.UA:

Редакция AIN.UA

Related Post