Карантин продовжили до 22 червня. Запустять транспорт і електрички, дозволять спортивні та релігійні івенти

Читати на RU

Кабінет Міністрів України на засіданні 20 травня ухвалив рішення – карантин продовжили до 22 червня. Про це повідомляють на сайті відомства. Редакція AIN.UA коротко розповідає, як країна виходитиме з карантину.

Зазначається, що карантин після 22 травня буде адаптивним: у кожному регіоні – свої заходи залежно від ситуації з COVID-19.

«У тих регіонах, де епідеміологічні показники відповідають встановленим МОЗ критеріям, відновлюється робота громадського транспорту. З 25 травня має бути відновлено роботу метрополітену, а також дитячих садків», – ідеться в повідомленні Кабміну.


У квітні 2021 року в Україні все ще діють карантинні обмеження. Зокрема, у Києві запровадили жорсткий локдаун, а громадським транспортом можна скористатися лише за наявності спеціальної перепустки. У столиці зачинено кінотеатри та ТРЦ, школи й дитячі садки, а ресторани працюють тільки на винос. Докладніше про це – у матеріалі.


Етапи виходу з карантину

Вихід із карантину в Україні відбувається у 5 етапів, кожен етап передбачає поступове послаблення обмежень і триває 10 днів. Зараз триває перший етап, другий розпочнеться 22 травня.

Уже з 25 травня запрацює метро і дитячі садки. З 1 червня – залізничний транспорт. З 15 червня – авіаційний транспорт.

З 22 травня в Україні:

  • відновить рух громадський і міжміський транспорт,
  • відкриють готелі (крім хостелів),
  • дозволять спортивні заходи (до 50 учасників і без глядачів),
  • релігійні заходи (не більше 1 людини на 10 кв. м).
Карантин продлили до 22 июня-1

«Міжобласні перевезення ми поки що не відкриваємо. Ми домовилися, що це буде на початку червня, щойно епідеміологічна ситуація дозволить це зробити. Наголошую лише за умови, що в усіх областях епідеміологічна ситуація дозволятиме.

При цьому будуть локальні обмеження, рішення щодо яких ухвалюватимуть спільно з місцевою владою, щоб не експортувати вірус по всій країні. Це і є модель адаптивного карантину», – зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Міністерство інфраструктури опублікувало план виходу транспорту з карантину в окремій інфографіці:

карантин продлили-2

Нагадаємо, раніше Міністерство інфраструктури України представило план виходу з карантину пасажирського сполучення. У разі зменшення динаміки поширення COVID-19 і стабілізації ситуації, перевезення відновлюватимуть у три етапи.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук