Експерти ресторанного путівника Michelin працюють в Україні, щоб згодом випустити рейтинг українських ресторанів. Про це розповів на форумі «Україна 30. Імідж України» посол України у Франції Вадим Омельченко.
Група експертів уже побувала в Києві, Одесі та ще в декількох містах. За словами Омельченка, Michelin дуже зацікавлений у співпраці.
Також Україну залучатимуть до участі в міжнародних гастрономічних фестивалях, що відбуваються у Франції.
«Ми на наступний рік зареєстровані майже на всі кулінарні майданчики – від центрального паризького Village Internacional de la Gastronomie і до фестивалів мішленівських шефів у Мужені та Бордо. Сподіваємося, що Україна буде гідно представлена», — зазначив посол.
Крім того, нами цікавиться відомий французький журнал «Вино і гастрономія», який видають 1985 року. Омельченко розповів, що його представники хочуть відвідати Україну і присвятити їй один із випусків.
Що це дасть Україні
Michelin — ресторанний рейтинг зі світовим авторитетом. Його з 1900 року у формі книжки-путівника випускає однойменна компанія з виробництва шин. Хто потрапить до «Червоного гіда Мішлен», вирішують спеціальні інспектори. Вони анонімно відвідують заклади та дають їм оцінку – від однієї до трьох мішленівських зірок.
Українські ресторани, які з’являться в мішленівському рейтингу, отримають світове визнання. Національна кухня стане більш престижною, а в Україні розвиватиметься туризм – і внутрішній зокрема.
Раніше AIN.Business публікував 10 найбезглуздіших помилок київських ресторанів.