Кулінарна школа Парижа L’École de Paris des Métiers de la Table (EPMT) запустила експериментальний гастрономічний курс для українців. За все існування школи це перше спеціальне навчання для українців, яке відбувається безкоштовно. Про це пише Poster.

Як повідомляють у паризькій школі, курс створений на знак солідарності з Україною та підтримки українців, які вимушено залишили свої домівки через повномасштабний напад росії. 

EPMT закінчував шеф-повар Єлисейських полів Гійом Гомес, його викладач, Крістоф Бліньї, зараз проводить майстер-класи для українців. 

Яка програма курсу

Навчання здійснюється за всіма напрямками кулінарії, які включені в основну програму школи. Весь курс триває півроку й включає стажування на одному з підприємств. За цей час українські студенти мають змогу:

  • вивчити особливості роботи у типових французьких крамницях, де реалізується хліб, випічка, десерти, шоколад, основні страви; 
  • здобувати практичні навички у професійних лабораторіях під пильним супроводом досвідчених шефів; 
  • дізнатися всі особливості гастрономічних професій; 
  • отримати теоретичні знання про систему працевлаштування у Франції тощо.

До програми навчання також входять:

  • вивчення французької та англійської мов у школі. Вони зорієнтовані на опанування спеціальної кулінарної лексики;
  • вивчення особливостей регіональних рецептів. 
  • лайфхаки кулінарних тренерів;
  • відвідування різноманітних компаній у сфері харчування, які є потенційними роботодавцями для майбутніх випускників;
  • відвідування ярмарок професій, які організовані спеціально для курсу. Такі заходи передбачені для знайомства з потенційними компаніями, що можуть прийняти студентів на стажування.

Як податися на навчання

Як зазначено в матеріалі, у відповідь на запит журналістки PostEat щодо можливих наступних проектів для українців, представники школи відповіли, що є великий запит на продовження кулінарних курсів.

В повідомленні наголосили, що повторення схожого курсу є «цілком можливим» й наступного навчального року команда школи може повторити досвід для українців.

Представник школи додав, що всі, хто бажає навчатися у EPMT, можуть підписатися на розсилку. Там будуть усі новини щодо створення нових курсів. Це можна зробити на сайті школи. 

Що відомо про школу

Паризька школа EPMT готує спеціалістів у 5 різних сферах кулінарного мистецтва: пекарня, кондитерська, вироби з шоколаду, готельна справа та кейтеринг.

Щороку підготовку у школі проходять близько 1300 учнів, які мають можливість вибрати спеціалізацію з-поміж 30 курсів. Серед випускників школи відомі шефи, які очолюють престижні ресторани, кондитерські доми, управляють готелями тощо.