У мережі пишуть, що штрафи за порушення військового обліку приходитимуть у «Дію». У Мінцифри це спростовують

У соцмережах поширюють інформацію, що штрафи за порушення військового обліку приходитимуть у «Дію». У Мінцифри спростовують цю інформацію, повідомила пресслужба відомства AIN.UA.

Нещодавно Кабінет Міністрів вніс зміни постановою від 13 червня № 693 до Положення про Єдиний державний вебпортал електронних послуг — «Дія». 

Серед іншого в цій постанові є зміна до підпункту 7 пункту 5, де йдеться про надання можливості сплачувати штрафи за адміністративні правопорушення.

Скриншот AIN.UA

У пресслужбі Мінцифри AIN.UA повідомили, що наразі в прийнятій Кабміном постанові №693 не йдеться про те, що штрафи за порушення військового обліку будуть надходити в застосунку «Дія». Ця постанова не передбачає подібного механізму надходження повідомлень у застосунок.

Ми запитали в пресслужби детальніші пояснення постанови та відповідні зміни і нині чекаємо на відповідь. Слідкуйте за оновленням.

18 травня 2024 року в Україні набули чинності оновлені положення закону про мобілізацію та військовий облік. Від цього дня всі військовозобов’язані з 18 до 60 років повинні протягом 60 днів (тобто до середини липня) оновити свої облікові дані.

Зробити це можна у військкоматі (ТЦК та СП), центрі надання адмінпослуг (ЦНАП) або добровільно в електронному кабінеті призовника — застосунку «Резерв+».

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук