Уманська компанія Hazelstar планує восени запустити на Черкащині завод з перероблення фундука сортів Барселонський, Каталонський та інших, окрім італійських.

Про це розповідає власник компанії, кандидат сільськогосподарських наук Макар Терещенко у коментарі журналу «Садівництво по-українськи».

«Італійські та інші європейські або американські сорти переробляються різними методами. Перші бланшуються прожарюванням, а всі інші — паром. Перші після цього мають гарне кремове забарвлення, другі трохи змінюють свою структуру», — сказав Терещенко.

На осінь завод планує прийняти на перероблення 100-200 тонн фундука. 

Hazelstar — сертифікований розсадник фундука поблизу Умані на Черкащині. У власності компанії фундуковий сад площею 13 га, 18 га з чорною смородиною та 5 га з грецьким горіхом. 

Читайте також: Раменні Naushi у Києві отримали сертифікат про японську автентичність від JETRO