Український часник з‘явився у продажу в Японії, повідомляє посол України в Японії Сергій Корсунський.
Посол заявив, що імпорт почала японська компанія MVM Shoji з Кобе. Він назвав його «дуже успішним».
«Сьогодні ми зустрілись у Посольстві обговорити які ще овочі з України можуть бути цікавими японським споживачам, враховуючи складну логістику. Але ми щось придумаємо», — додав Корсунський.
Часник, який привезли з України, називається «Любаша» — сорт з сильним ароматом і гострим смаком. Він названий на імʼя мами дружини Івана, який виростив цей часник.
Скриншот з Instagram компанії MVM Shoji
Раніше чоловік займався господарством у Запорізькій області, але через війну евакуювався на Житомирщину.
Цього разу в Японію імпортували 400 кг часника, який виростили учні пана Івана на Черкащині.
Читайте також: Протягом січня-серпня Україна експортувала товарів на $27,5 млрд