У Києві спекли паски з борошна з розмінованих українських полів у межах проєкту «Soul of Soil 2.0».

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України.

Борошно змололи у Миколаєві з пшениці, яку фермер Олексій Руденко виростив на розмінованих полях Херсонщини та Миколаївщини.

 
Розмінування в Україні
Розміновані сільськогосподарські землі
Як пекти паску на Великдень
Паски з пшениці з розмінованих полів
Великдень 2025
Soul of Soil — паски з пшениці з розмінованих полів

У цих населених пунктах сапери вже розмінували 1800 га. Загалом по Україні сапери розмінували 35 тисяч кв. км землі. 

«Зараз Україна є найбільш забрудненою мінами країною світу — 139 тисяч кв.м є потенційно замінованими. Мета цієї ініціативи — показати світові справжню ціну українського хліба», — коментує Міністерка економіки Юлія Свириденко.

У межах проєкту «Soul of Soil 2.0» шість шеф-кухарів спечуть з «розмінованого» борошна паски до Великодня у різних містах України. 

Перший майстер-клас з випікання провів Євген Клопотенко у Києві. До події також долучилися посли іноземних держав та представники міжнародних організацій. 

Окрім того, паски також спечуть шеф-кухарі Леонід Малюга (L’OR Cafe & Boutique) у Львові, Андрій Ворона (Giannivino) у Дніпрі, Олександр Цепковський у Харкові, Ігор Зражевський (Como Italy Bistro) в Одесі, Георгій Асірян та Юлія Хізніченко у Миколаєві.

Читайте також: Понад 20 тисяч тонн вкраденої української пшениці рф могла продати Єгипту — розслідування