Паски з «розмінованого» борошна до Великодня спечуть шеф-кухарі у шести містах України
У Києві спекли паски з борошна з розмінованих українських полів у межах проєкту «Soul of Soil 2.0».
Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України.
Борошно змололи у Миколаєві з пшениці, яку фермер Олексій Руденко виростив на розмінованих полях Херсонщини та Миколаївщини.
У цих населених пунктах сапери вже розмінували 1800 га. Загалом по Україні сапери розмінували 35 тисяч кв. км землі.
У межах проєкту «Soul of Soil 2.0» шість шеф-кухарів спечуть з «розмінованого» борошна паски до Великодня у різних містах України.
Перший майстер-клас з випікання провів Євген Клопотенко у Києві. До події також долучилися посли іноземних держав та представники міжнародних організацій.
Окрім того, паски також спечуть шеф-кухарі Леонід Малюга (L’OR Cafe & Boutique) у Львові, Андрій Ворона (Giannivino) у Дніпрі, Олександр Цепковський у Харкові, Ігор Зражевський (Como Italy Bistro) в Одесі, Георгій Асірян та Юлія Хізніченко у Миколаєві.
Читайте також: Понад 20 тисяч тонн вкраденої української пшениці рф могла продати Єгипту — розслідування