Балі готує п’ятирічні візи для цифрових кочівників

Читати на RU

Індонезія, якій належить провінція Балі, запускає п’ятирічні візи для «цифрових кочівників», пише Bloomberg. Так називають фрілансерів, які періодично приїжджають на острів працювати та жити. 

  • До 2020 року візи в Індонезію були не потрібні. Однак після початку пандемії країна спочатку закрила в’їзд, а потім дозволила тільки людям з бізнес-візою.
  • Зараз місцева влада працює над тим, щоб легально впускати фрілансерів, або, як їх називають, «цифрових кочівників».
  • Екологічний туризм та спеціальна віза для фрілансерів мають повернути 3,6 мільйона іноземців заявив міністр туризму Сандіага Уно. Це має допомогти створити понад 1 мільйон робочих місць для індонезійців.

Віза цифрового кочівника в Індонезії буде довшою, ніж будь-який її аналог у 33 країнах, включаючи. Більшість таких віз пропонують перебування від одного до двох років і тільки деякі досягають чотирьох років. 

У квітні кількість туристів в Індонезії зросла на 500% і досягла 111 000, що є рекордом з часів пандемії, але все ще набагато нижче середнього показника в 1,3 мільйона відвідувачів щомісяця в 2019 році.

«Замість того, щоб досягти рівня туризму в Індонезії до ковіду, країна намагається орієнтуватися на 3-4 мільйони відвідувачів із більшою тривалістю перебування та кращою якістю витрат», — сказав Уно.

Країни Південно-Східної Азії зняли обмеження на подорожі на початку цього року, намагаючись повернути іноземних відвідувачів. Вакциновані мандрівники можуть відвідувати Індонезію без карантину, лише потрібно показати негативний результат ПЛР-тесту за 48 годин до вильоту. 

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук