Перший iPhone продали за рекордні $63 000 на аукціоні

iPhone першого покоління продали на аукціоні за рекордні $63 356, що є найвищою ціною, за якою коли-небудь продавався оригінальний iPhone. Як повідомляє iMore, нерозпакований iPhone першого покоління продали на аукціоні LCG Auctions через 16 років після його релізу.

Запакований iPhone першого покоління, який дожив до 2023

  • Смартфон на 8 ГБ, який належав тату-майстру Карен Грін, був подарунком для привітання з початком роботи у 2007 році. Тоді iPhone з 3,5-дюймовим дисплеєм і 2-мегапіксельною камерою був першим смартфоном компанії Apple і коштував $599.
  • Спочатку випущений як ексклюзив AT&T, iPhone не працював з іншими операторами на момент релізу. Через це Грін, не бажаючи втрачати свій контракт з оператором Verizon, вирішила зберегти iPhone першого покоління. Перемотайте 16 років вперед, і її рішення залишитися з Verizon принесло неймовірний прибуток.
  • Ціни на оригінальні iPhone перших поколінь різко зросли в останні роки. Наприклад в 2022 році ціни досягли $39 000 за нерозпакований iPhone першого покоління. Коли Грін почула про зростання цін, вона не змогла не перевірити старий пристрій, який стояв на її полиці. «Я подумала: «О Боже, я думаю, що в мене є оригінал», — сказала вона Business Insider.
  • Приголомшлива сума грошей за оригінальний iPhone не дивує, оглядаючись на стрімке зростання Apple за останні два десятиліття. Якби ви придбали акції AAPL на $1000 ще 9 січня 2007 року, у день презентації першого iPhone, ці акції сьогодні коштували б $53 000. 
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук