5 легальних музичних сервісів для прослуховування музики онлайн

Читати на RU

Музика – незамінна частина нашого життя. Деякі люди просто не мислять без неї і дня, використовуючи в навчанні, роботі або розвагах. Водночас ресурсів, що дають змогу придбати або прослухати музичні композиції, сьогодні вже не одиниці, а величезна кількість по всьому світу. Проблема в тому, що безліч популярних зарубіжних музичних сервісів, серед яких Pandora, Spotify, Rdio і MOG, не доступні на території України. Доводиться возитися з реєстрацією фейкових акаунтів і використовувати проксі-сервери. Але що робити, якщо хочеться просто послухати музику онлайн? Редакція AIN.UA вирішила відібрати п’ятірку найкращих музичних сервісів, які працюють у нашій країні. Розповідаємо, як слухати музику онлайн легально.


У 2021 році редакція AIN.UA оновила цей текст. Ми додали до списку сервіси, на яких слухати музику можна легально і навіть – безкоштовно.


Як слухати музику онлайн легально

Spotify

Ще один легальний і водночас безкоштовний сервіс потокового прослуховування музики, який став доступний офіційно в Україні у 2020 році. Spotify дає змогу слухати музику безкоштовно, але з обмеженнями. Недолік безкоштовної версії Spotify у тому, що музику не можна зберігати на пристрій (для цього доведеться купити підписку). Українські користувачі можуть перейти на Premium, який відкриває доступ до повного пакету послуг сервісу за $4,99 на місяць. До тарифу Premium для сім’ї, який коштуватиме $7,99 на місяць, може підключитися до 6 членів сім’ї.

слушать музыку онлайн-1

Grooveshark

слушать музыку онлайн-2

Музичний сервіс, який було засновано 2007 року, наразі має у своєму розпорядженні медіатеку в понад 11 млн композицій. Аудиторія ресурсу становить понад 400 тис. користувачів і зростає на 2-3% на день. Він безкоштовний і не вимагає обов’язкової реєстрації. Також відсутня реклама, що важливо при тривалому прослуховуванні музичних композицій. Примітно, що в сервісі присутній рекомендаційний модуль Grooveshark Radio, який підбирає пісні, що знаходяться в черзі відтворення користувача. Grooveshark – це фактично музична соціальна мережа, яка дає змогу генерувати контент, завантажуючи пісні до сервісу, створювати власні плейлисти і фоловити користувачів, які поділяють ваші музичні смаки.

Deezer

Сервіс дає змогу слухати музику безкоштовно. Треки можна знаходити за допомогою пошуку, за категоріями, а також вибирати з композицій, які пропонує Deezer на основі того, що ви слухаєте. Юзери також можуть створювати власні плейлисти. Є мобільний додаток.

слушать музыку онлайн-3

Last.fm

слушать музыку онлайн-4

Колись досить популярний музичний сервіс на території СНД. Свого часу був безкоштовним, і таким чином привернув увагу російськомовних користувачів. Однак завдяки невмілій політиці монетизації, розгубив більшу частину російськомовної аудиторії. Через велику кількість даних про виконавців, альбоми та композиції, часто використовується як музична онлайн-бібліотека. Серед зручних функцій варто відзначити систему тегів і статистику, яка дає змогу оцінити популярність тієї чи іншої музичної композиції обраного гурту або виконавця. Серед мінусів – платна підписка. Так, більшість музичних композицій і альбомів, доступних для повного прослуховування на сайті сервісу, пропонуються тільки жителям США, Німеччини та Великої Британії. При цьому, стоїть ліміт у 5 прослуховувань пісні протягом однієї години. Від інших потрібне оформлення підписки, вартістю $3, ?3 або ?3 на місяць.

Jango

слушать музыку онлайн-5

Музичний сервіс Jango дає змогу слухати музику, ґрунтуючись на музичних потоках, які відповідають смакам користувача. Для цього необхідно ввести назву улюбленого артиста або гурту і з’явиться радіостанція, яка виконуватиме схожу музику. Крім того, біля назви музичного потоку є кнопка Variety, за допомогою якої можна задати параметри відбору артистів – тільки популярні, всі підряд або золота середина. Зареєструватися на Jango можна за допомогою Facebook. Jango має багату базу і просунутий алгоритм відбору, що дає змогу створити унікальний музичний контент, заснований на особистих уподобаннях. Що стосується мінусів, то тут варто відзначити рекламу, яка з’являється як у вигляді банерів, так і у вигляді музичних рекламних пауз.

Soundcloud

Soundcloud – це музичний рай для молодих продюсерів. Спочатку цей сервіс позиціонувався як онлайн-платформа для музикантів, що давала змогу обмінюватися між собою музичними треками. Однак, набравши популярності, Soundcloud трансформувався в повноцінний канал цифрової дистрибуції. Якщо на початку свого шляху, 2008 року, тут можна було знайти лише профілі невідомих молодих гуртів і музикантів, то тепер це велика музична база, сторінки на якій відкрили найбільші світові лейбли, відомі гурти та музиканти. Кількість зареєстрованих користувачів на ресурсі досягла 10 млн осіб. Користувач може безкоштовно прослуховувати композиції без обмежень і завантажувати їх, якщо правовласник відкрив цю функцію. Реєстрація, яку можна здійснити через Facebook, дає змогу завантажувати власні композиції, коментувати та фоловити профілі цікавих музикантів. Платна підписка, яка варіюється від 59 до 500 євро за рік, пропонує збільшений обсяг завантажуваних композицій, розподіл треків за групами і користувачами, створення трек-листів і детальнішу статистику щодо відтворення треків. Примітно, що на цьому ресурсі можна знайти композиції виконавців або груп, які тільки готуються до виходу. Варто додати, що проект зумів кинути виклик MySpace і стати платформою №1 для поширення музики.

22 tracks

Досить цікавий онлайн-сервіс, який був заснований у 2009 році в Амстердамі. 22 tracks – це віртуальний музичний автомат, який дає змогу прослухати 22 композиції обраного музичного стилю. Кожен плейлист був відібраний диск-жокеями чотирьох міст: Амстердама, Брюсселя, Лондона і Парижа. Музичні композиції представлені в таких стилях: Beats, Contemporary, Dancehall, Disco, Drum&Bass, Funk/Jazz, Hiphop, House, Pop, Rock та іншими. 22 tracks не потребує реєстрації та не містить жодної реклами. Єдиний момент, користувач не зможе завантажити вподобану композицію. У той же час йому доступна можливість покупки композиції в магазинах iTunes і 7Digital.

Як ще слухати музику онлайн: платні сервіси YouTube Music і Apple Music

Залежно від того, який у вас смартфон, можна слухати музику в потоці. Для Android-смартфонів це YouTube Music, для iPhone – Apple Music. Обидва сервіси платні, зате на якість музики скаржитися не доведеться. Що стосується цін, то YouTube Music обійдеться від 79 грн на місяць, Apple Music – $4,99.

Нагадаємо, ви можете переглянути 7 найкращих онлайн-курсів для IT-підприємців.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук