Як перевірити активні сеанси в Telegram, Facebook та інших соцмережах

Читати на RU

Для користувача, який хоча б рік «провисів» у соціальних мережах, обріс контактами і просто звик до спілкування, втрата контролю над акаунтом завжди буде трагедією. Існує безліч способів убезпечити себе від злому (самі соціальні мережі, наприклад, наполегливо пропонують прив’язку до мобільного телефону). Найпростіший спосіб перевірити, чи використовує хтось ще ваш акаунт, – переглянути активні сеанси. Цей спосіб доступний у самих налаштуваннях соцмереж. Просунуті користувачі не дізнаються нічого нового, але з огляду на ситуацію в країні, буде незайвим нагадати читачам про цей метод.

Як перевірити активні сеанси у Facebook

У цій соціальній мережі можна зайти в налаштування (значок шестерні у верхньому правому куті), вибрати, власне, пункт меню «Налаштування», і в ньому – вкладку про безпеку. У налаштуваннях безпеки будуть дані про останні «логіни» до вашого акаунта, причому враховуватимуться і розпізнаватимуться всі залогінені пристрої. Наприклад, скріншот нижче – достатній привід для того, щоб почати хвилюватися користувачеві з України, який використовує на даний момент Facebook тільки через Firefox:

активные сеансы -1

Щоб завершити підозріле підключення, потрібно натиснути на End All Activity. Після цього повідомити про проблему адміністрації Facebook і негайно змінити пароль. Про те, які паролі не варто вибирати для своїх акаунтів в онлайні, редакція AIN.UA писала раніше.

Активні сеанси Telegram

Для того, щоб убезпечити свій Telegram, дотримуйтесь таких кроків: перейдіть у налаштування і натисніть «Активні сеанси», виберіть пристрої, на яких ви хочете завершити сеанс і натисніть «Завершити».

Активні сеанси «ВКонтакте»

Аналогічна інформація доступна для перевірки і користувачам російської соціальної мережі. Якщо зайти в «Мої налаштування» і прокрутити сторінку трохи вниз, з’явиться пункт «Безпека вашої сторінки», де відображається остання активність (останній логін, із зазначенням IP-адреси, часу виходу в онлайн і регіону). Тут також можна припинити будь-яку підозрілу активність.

Для Gmail

Така ж схема доступна і будь-якому користувачеві Gmail. Якщо прокрутити головну пошти до кінця, зліва внизу з’явиться посилання Last Account Activity (“Остання активність у профілі”), де буде перераховано країни, браузери та IP-адреси, з яких здійснювався доступ до пошти, а також вказано час авторизації в сервісі.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук