Створено соцмережу «Друзі», приєднатися до якої можуть тільки українці

Читати на RU

Не встиг вщухнути ажіотаж після запуску WEUA, як на просторах уанету з’явився ще один ресурс для онлайн-спілкування. Соцмережа «Друзі» розташована за адресою druzi.org.ua. На сьогодні в новій соцмережі зареєстровано понад 2000 користувачів, і ця цифра постійно зростає. Інтерфейс сайту зовні нагадує Facebook і «ВКонтакте». Однією з серйозних відмінностей є те, що в якості основної мови сторінки можна вибрати тільки українську. Найближчим часом адміністратори ресурсу збираються обмежити доступ до соціальної мережі користувачам з інших країн.

Представник техпідтримки соцмережі розповів AIN.UA, що ресурс розробляє група фрілансерів-патріотів, яким небайдужа доля України. За його словами, проєкту вже 19 днів і активісти роблять його власним коштом. Водночас він не уточнив, хто саме займається розробкою ресурсу і як влаштований сайт із технічного погляду. Що цікаво – контактів адміністрації на сайті немає і з’ясувати, кому належить ресурс, поки що неможливо.

Так виглядає головна сторінка користувача. Зверху розташовані посилання для швидкої навігації: повідомлення, друзі, фотографії, аудіозаписи, гості сторінки тощо, а по центру – інформація про користувача і налаштування стіни. Там же є кнопка рейтингу – якщо натиснути на плюс, то ця цифра збільшиться на одиницю. Ймовірно, у майбутньому, рейтинг впливатиме на ранжування постів і пріоритет у результатах пошуку.

соцсеть «Друзі»-1
Соцмережа «Друзі»

Так виглядає особиста сторінка одного з адміністраторів ресурсу.

соцсеть «Друзі»-2
Особиста сторінка одного з адміністраторів ресурсу

Користувачі можуть завантажувати фото, відео та аудіозаписи, так само, як і «ВКонтакте». Крім цього, працює пошук за всіма завантаженими файлами.

соцсеть «Друзі»-3
Соцмережа «Друзі»

Інтерфейс особистих повідомлень практично такий самий, як «ВКонтакте»

Uerub3Lgrg

Нагадаємо, що через 10 днів в Україні з’явиться ще одна соціальна мережа. Називатиметься вона WEUA, а виглядатиме – майже так само, як ресурс Цукерберга, тільки колірна гамма в українського аналога буде не синьо-сірою, як у Facebook, а чорно-зеленою. Поки що за адресою WEUA.info знаходиться сторінка з презентацією соцмережі під слоганом «Я переїжджаю».

UPD: У 2021 році соціальна мережа не працює, а за її адресою розміщено блог, присвячений інтернет-маркетингу.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук