Оплатити комуналку онлайн – 8 сервісів і додатків

Читати на RU

Часи, коли для оплати комунальних послуг потрібно було вистоювати кілометрові черги в ощадкасах і банках, давно минули. В інтернеті вже давно можна заплатити практично за всі послуги – починаючи від рахунків за електрику і воду і закінчуючи телефоном, інтернетом і домофоном. AIN.UA зібрав список із 5 українських інтернет-ресурсів, на яких можна оплатити комуналку онлайн та інші рахунки.

Крім платіжних сервісів на кшталт Portmone.com або iPay.ua оплатити комунальні послуги можна за допомогою інтернет-банкінгу багатьох українських банків. Для наочності в добірці представлений варіант оплати через Приват24, як найпопулярніший серед користувачів уанету.


У 2021 році редакція AIN.UA оновила цей текст. Ми оновили умови використання деяких зі згаданих сервісів, а також доповнили список іншими сайтами, на яких можна швидко оплатити комуналку онлайн.


Portmone.com.ua

За допомогою цього сервісу можна оплачувати рахунки від різних організацій – починаючи від ЖЕКів та ОСББ, закінчуючи мобільними операторами та інтернет-провайдерами. Абонплата оплачується клієнтом, який пройшов реєстрацію, ознайомився з тарифним планом, прийняв його умови і виконав хоча б одну оплату в системі. Для того, щоб почати користуватися системою, потрібно зареєструватися і прив’язати до облікового запису кредитну або дебетну картку.

оплатить коммуналку онлайн-1

Киевэнерго (У 2021 році не працює)

Напевно, найзручніший спосіб для оплати електроенергії. Портал, розроблений компанією «Мегасофт», показує дуже детальну статистику щодо споживання електрики, попередніх оплат і прогнозує суму для оплати наступного місяця. Сайт, по суті, замінює абонентську книжку і дає змогу виконувати акти звірки, заносити показники лічильника і зв’язуватися з «Київенерго» для вирішення фінансових та інших питань. Сервіс не бере комісії за свої послуги, а оплатити рахунки можна за допомогою банківської картки.

оплатить коммуналку онлайн-2
Оплатить коммуналку онлайн

iPay.ua

Сервіс прийому платежів iPay.ua дає змогу оплатити комунальні послуги онлайн без реєстрації. На порталі можна в кілька кліків оплатити рахунки за світло, газ, воду, послуги ЖЕК, та інші послуги. Для оплати потрібно вибрати послугу для оплати, натиснути кнопку «Продовжити», ввести дані картки та натиснути кнопку «Оплатити». Для більшості послуг стягується комісія в розмірі кількох відсотків від рахунку. При цьому зареєстровані користувачі ресурсу отримують знижку на комісію в розмірі 10%.

оплатить коммуналку онлайн-3

EasyPay.ua

EasyPay – електронна система приймання платежів. З її допомогою користувачі можуть оплатити послуги понад 500 різних компаній, включно з поповненням мобільного рахунку, проведенням банківських операцій, оплатою «комуналки», послуг інтернет- і ТБ-провайдерів і штрафів. Зареєстровані користувачі можуть створювати шаблони і регулярні платежі та переглядати історію платежів. У системи є також мобільний застосунок, який працює на всіх популярних мобільних платформах – Android, iOS і Windows phone. За оплату послуг береться комісія, залежно від типу і суми платежу.

оплатить коммуналку онлайн-4

Plategka.com

Plategka.com – всеукраїнський сервіс приймання платежів, який пропонує своїм користувачам оплатити поточні рахунки та послуги в одному місці за допомогою платіжних карток. На сайті можна оплатити послуги щонайменше 300 компаній, а серед партнерів ресурсу – найбільші українські та європейські банки-еквайєри. Абонентська плата за користування сервісом не стягується, при цьому частину послуг можна оплатити без комісії.

Приват24

Серед сервісів інтернет-банкінгу найбільшою популярністю користується Приват24. Там можна оплатити комунальні послуги в Києві, Харкові та Дніпропетровську, починаючи від оплати за гарячу воду і до оплати інтернет-послуг. Крім цього, всі платежі можна зробити регулярними і вони будуть оплачуватися автоматично без участі користувача. ПриватБанк не стягує комісію за оплату рахунків, але для того, щоб скористатися послугами банкінгу, потрібно мати активну приватівську картку.

Screenshot_1

В останні два місяці у Приват24 «збоїть» оплата комунальних рахунків у Києві, цю неполадку в банку обіцяють виправити в найближчі два тижні. Наразі для оплати послуг ЖКГ, потрібно відкрити меню «Всі послуги – Платежі – Мої платежі» і в полі пошуку ввести ГІОЦ. Після цього потрібно вибрати зі списку один із запропонованих варіантів (наприклад, ГІОЦ без заборгованості), вибрати в реквізитах платежу «Нараховано», послугу для оплати і ввести реквізити з квитанції (особовий рахунок, номер ЖЕКу, період, сума і так далі).

«ДЖЕК»

ЖКГ-платформа ДЖЕК позиціонується як «пульт управління будинком». Сервіс дасть можливість мешканцям багатоквартирних будинків вирішити всі свої проблеми, пов’язані з житлово-комунальними умовами, через смартфон або ПК – не виходячи з дому. Усе це доступно через смартфон(Google/iOS) або у веб-версії. У 2020 році платформа пройшла закрите бета-тестування на 700 будинках із 1500 жителів у 5 містах України.

«Коммуналка»

2021 року в Києві запустили мобільний застосунок для оплати ЖКГ-послуг, передання показників лічильників і контролю за станом розрахунків. Він доступний в App store і Google Play українською та російською мовами. Для оплати комунальних послуг підійде банківська картка будь-якого банку (Visa, Mastercard, Простір). Також користувачі можуть розрахуватися за послуги ЖКГ карткою киянина – такі оплати відбуваються без комісій.

Нагадаємо, що днями інтернет-магазин SendFlowers запустив оплату квітів і подарунків у криптовалюті Bitcoin. Сьогодні про це написав засновник UFL Олексій Созінов, вказавши номер гаманця для оплати. Це – не перша українська компанія, яка підключила такий вид платежів (раніше про це заявляли юридична фірма «Юскутум» і сервіс Yaware), але, схоже, перший в уанеті e-commerce-проект, який зважився протестувати оплату біткоїнами.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук