Найбільший український торрент-трекер torrents.net.ua не працює (оновлено)

Читати на RU

Починаючи з суботи, 14 лютого 2015 року, не працює найбільший український торрент-трекер torrents.net.ua. На сайті повідомляється, що відсутнє з’єднання із сервером. За даними користувачів «Хабра«, причиною тому може бути злом. Про це свідчить повідомлення невідомого хакера з критикою адміністраторів ресурсу, яке раніше з’явилося на головній сторінці сайту.

Що сталося з torrents.net.ua

«На головній красується сторінка, яка повідомляє про те, що «ми перепрошуємо, але ваш адмін був некомпетентний». Підписано якимось Oltion Xabra», – повідомив користувач. Незабаром це повідомлення зникло, а сьогодні сайт видає лише повідомлення про відсутність з’єднання із сервером. На «Хабре» також зазначили, що шкоди було завдано самому торрент-серверу, оскільки вчора роздачі не оновлювалися. Скільки часу займе відновлення, поки не зрозуміло.

torrents.net.ua

Про torrents.net.ua

Український торрент-трекер torrents.net.ua було запущено в серпні 2005 року. Ресурс позиціонує себе як національний BitTorrent-трекер, велика увага приділяється україномовному контенту. На сайті користувачам ресурсу доступні понад 100 ТБ матеріалів, різного характеру і напрямків.

Минулого тижня IIPA – одна з центральних асоціацій правовласників у США – надала свої рекомендації до піратського «списку 301«. Окремий розділ у звіті традиційно присвячений Україні і зокрема – порушенням авторських прав в українському інтернеті. Втім, torrents.net.ua у списку найбільш піратських сайтів України за даними IIPA не фігурує.

UPD: З 2016 року сервіс повністю припинив роботу

У 2016 році українські користувачі втратили кілька великих і популярних онлайн-сервісів. До їх числа потрапили EX.UA і FS.TO, чиї сервери вилучила кіберполіція. Адміністрація файлового сховища EX.UA оголосила про рішення припинити роботу ресурсу на знак протесту проти «останніх законодавчих ініціатив у сфері нібито боротьби з піратством». Докладніше про це можна почитати в нашому матеріалі.

У листопаді того ж року на офіційному сайті torrents.net.ua з’явилася заява про завершення роботи:

«На жаль, сайт не працює і якийсь час так і буде. Дуже неприємна ситуація для всіх нас, але ми сподіваємося на краще і передумови до цього є», – йдеться в повідомленні.

torrents.net.ua

Причина закриття torrents.net.ua невідома і 2021 року.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук