3G-умови «Київстар”: коли трафік закінчиться, абоненту автоматично додадуть 50 Мб

Читати на RU

З 22 липня цього року оператор мобільного зв’язку «Київстар» оновлює умови тарифних планів для мобільного інтернету. Річ у тім, що після запуску 3G-послуги кількість користувачів, які використовують швидкісний інтернет, зросла. Багатьом не вистачає щоденних 50 Мб. Зараз, якщо пакетні мегабайти вичерпалися, оператор використовує шейпінг – обмеження швидкості до 32 Кбіт/с. AIN.UA розповідає про 3G-умови «Київстар».

А після того, як оновлені умови набудуть чинності, після використання пакетних мебагайтів на високій швидкості абоненти автоматично отримуватимуть додаткові пакети трафіку обсягом 50 Мб за додаткову плату. Відключити цю можливість не можна.

Подібну практику використовують зараз у life:) – після вичерпання трафіку абоненту надходить SMS-повідомлення про це і про те, що за кожні додаткові 50 Мб знімається 3 грн.

3G-условия "Киевстар"-1
3G-умови «Київстар»

У мережі «Київстар» кожне таке додаткове «поповнення» коштуватиме від 3 грн, залежно від умов обслуговування. Залишок трафіку на рахунку можна перевіряти за *252#. Загалом на добу можна буде отримати до чотирьох таких додаткових пакетів, до того, як увімкнеться шейпінг. Детально умови за зміненими тарифними планами можна подивитися в таблиці.

Нагадаємо, на початку липня оператор мобільного зв’язку life:) запустив комерційну 3G-мережу з повним покриттям в Одесі. Одеська 3G-мережа, за даними компанії, здатна забезпечити швидкість передавання даних до 63,3 мегабіта за секунду.


  • Наприкінці січня 2018 року відбувся перший тендер на частоти, потрібні для 4G зв’язку в Україні (в діапазоні 2600 МГц). Але 2600 МГц – це допоміжний діапазон для розгортання такої мережі, торги за частоти в основному діапазоні – 1710-1785 МГц, 1805-1880 МГц – відбулися сьогодні, 6 березня, в «Українському державному центрі радіочастот». За частоти змагалися три найбільші мобільні оператори України – «Київстар», «Vodafone Україна» і lifecell.
  • Загальний обсяг отриманих під час аукціону коштів: 5,434 млрд грн. Більше за інших витратила компанія «Київстар» – 2,837 млрд грн.
  • У 2021 році середня швидкість у мережі 4G найвища у «Київстар». Також, у цієї компанії – найкраще покриття 4G. За даними компанії, з початком впровадження 4G середня швидкість завантаження даних у мережі зросла майже у 2 рази, з 17,9 Мбіт/с у 2018 році до 33,2 Мбіт/с у першому півріччі 2021 року.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук