15 функцій iPhone, про які ви, найімовірніше, не знаєте

Читати на RU

У цій статті ми зібрали лайфхаки, без яких можна й обійтися. Вони неочевидні, але роблять роботу з iPhone трохи швидшою і приємнішою. Дізнайтеся, як заощадити трафік мобільного інтернету, зарядити смартфон швидше і створити свій вібродзвінок. Спеціально для тих, хто хоче вичавлювати зі свого смартфона ще більше.

1. Закрити відразу три програми

Потрібно закрити кілька додатків? Щоб не свайпити вгору кожне вікно окремо, можна використовувати три пальці, тоді ви зможете закривати по три додатки одним рухом.

2. Швидке вимкнення ліхтарика

Усі користувачі iPhone в курсі, що в меню Control Center є швидкий доступ до функції ліхтарика. Але мало хто знає, що вимкнути його можна не тільки звичайним шляхом, а й запуском камери при заблокованому екрані.

3. Функція перевірки горизонтальності

За допомогою гіроскопа iPhone здатний визначити, коли поверхня, на якій він лежить ідеально горизонтальна або вертикальна. Для того, щоб скористатися цією функцією, запустіть стандартний додаток Компас і проведіть пальцем, щоб відкрити наступний екран.

4. Пошук у повідомленнях, їхній час і колір

Для того, щоб знайти конкретне повідомлення, можна скористатися спеціальним пошуком. Поле для введення тексту з’являється, якщо потягнути вниз список повідомлень. Щоб побачити точний час отримання або надсилання повідомлення, потягніть вліво екран із ними – праворуч з’явиться рядок із часом. Також, якщо ви не в курсі, синій фон у iMessage повідомлень, а зелений – у простих SMS.

5. Підкреслений і жирний текст, курсив

У деяких додатках панель форматування тексту видно відразу, але в інших випадках користувачі часто не знають, як її викликати. Вибравши текст для редагування і викликавши віконце копі-пейста, ви знайдете також і B / U налаштування, що дають змогу редагувати форматування.

6. Швидко повернутися назад

На відміну від Android-девайсів, у iPhone немає окремої кнопки «Назад». Але в таких додатках як «Пошта», «Повідомлення», Safari, швидко повернутися можна за допомогою свайпа вліво. Така опція часто працює і в сторонніх додатках на кшталт Instagram.

7. Блокування фокусування та експозиції

Коли камеру ввімкнено, натискання на екран встановлює фокус і експозицію, але після руху iPhone ці налаштування злітають. Щоб заблокувати їх на конкретній точці, натисніть на екран і утримуйте палець доти, доки не з’явиться жовте повідомлення про замок.

8. Створення різних вібраційних сповіщень

Хочете знати про чийсь дзвінок, навіть не дивлячись на телефон? У налаштуваннях контакту є опція вибору і створення вібрації для оповіщення. Для того, щоб створити тип вібрації, у своїх контактах виберіть потрібну людину і, редагуючи її дані, створіть новий вібросигнал. Він буде створений натисканнями ваших пальців і може стати оригінальним способом виділити будь-які з контактів.

9. Економія трафіку мобільного інтернету

Якщо ви стежите за використанням стільникових даних і хочете скоротити споживання трафіку, то в iOS 7 і вище є можливість відключити стільникові дані для окремих додатків. Знайдіть у налаштуваннях пункт «Стільниковий зв’язок» і внизу побачите перемикачі для кожної програми.

10. Збільшення терміну служби батареї

Spotlight – це, звісно, дуже корисна функція, що дає змогу швидко отримати потрібну інформацію. Але, у випадках, коли заряд батареї цінніший, можна відключити відстеження деяких даних, оскільки постійне індексування багатьох показників сильно садить заряд. Меню Spotlight можна знайти в загальних налаштуваннях iPhone.

11. Більше смайликів і знаків на клавіатурі

В iOS 8.3 Apple додала можливість змінювати колір смайликів та емоцій. Також, коли бачите клавіатуру на iOS, не забувайте, що деякі з букв або символів можуть мати різні варіації. Для того, щоб побачити розширені версії, необхідно вибрати необхідну емоцію на клавіатурі та затримати на ній палець на кілька секунд.

12. Покращення роботи Touch ID

Хоча Touch ID і так добре справляється зі своєю роботою, є один трюк, який змусить систему розпізнавання відбитків пальців працювати ще краще. У меню Touch ID створіть парочку «нових відбитків», щоразу прикладаючи до сенсора один і той самий палець. Достатньо буде двох або трьох разів.

13. Серійна зйомка

Завдяки процесору iPhone 5S і вище, камера дає змогу знімати серії фотографій. Потім з великої кількості кадрів можна вибрати найвдаліші. Режим чудово підходить для фотографій спорту, дітей і особливих моментів, які ви боїтеся невдало сфотографувати.

14. Більш швидка зарядка iPhone

Іноді в поспіху необхідно зарядити смартфон швидше звичайного. У такому разі, після підключення зарядного шнура слід увімкнути «Авіарежим».

15. Захист приватності

Ця фішка дасть змогу не тільки забезпечити більшу приватність, а й трохи подовжити час роботи від акумулятора. Річ у тім, що iPhone надсилає дані про своє місцезнаходження в Apple. Для того, щоб вимкнути таку опцію, знайдіть у налаштуваннях приватності пункт «Системні сервіси» і вимкніть стеження.

Нагадаємо, цієї осені власники iPhone і iPad отримають чергову версію операційки, на AIN.UA нещодавно публікувався матеріал про всі новинки iOS 9.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук