Як відключити додатки та сайти від Facebook – інструкція

Читати на RU

Сьогодні Facebook – не просто засіб спілкування: тут ми розважаємося, працюємо, прокрастинуємо. І хоча використання всіх благ соціальної мережі для нас безплатне, це не означає, що ми нічого не віддаємо їй натомість. Якраз навпаки, ми віддаємо дуже багато, іноді навіть не підозрюючи про це. AIN.UA розповідає, як вимкнути застосунки у Facebook, обмежити доступ до сайтів.

Текст оновлено в червні 2021 року.

Facebook збирає про нас усю можливу інформацію і продає її компаніям, брендам, розробникам застосунків і технічним партнерам, які потім на ній заробляють. Утім те, як вони використовують здобуті дані, достеменно відомо хіба тільки їм самим. Звісно, при цьому вони не дізнаються вашого імені або номера телефону, але все-одно приємного мало. Якщо ви не хочете ставати об’єктом пильної уваги і передавати особисту інформацію в чужі руки, цей лайфхак для вас.

Щоб обмежити інформацію, яку Facebook передає про вас стороннім компаніям, ви можете:

  1. Відмовитися від рекламного трекінгу.
  2. Зайти до списку застосунків, якими ви користуєтеся у Facebook і відредагувати його. До речі, другий крок особливо цікавий.

Найімовірніше, ви навіть не підозрюєте про те, що хтось збирає про вас інформацію. Я сама була приголомшена масштабністю списку застосунків і брендів, яким дуже цікаво те, де я живу, чим захоплююся і що публікую у себе на сторінці. Але почнемо з відмови від рекламного трекінгу – це зробити швидше і простіше.

Як вимкнути застосунки та сайти у 2021 році

Зайдіть у налаштування, клікнувши на стрілочку у верхньому правому куті сторінки та натисніть «Налаштування та конфіденційність».

отключить приложения в Facebook-1
Як вимкнути додатки у Facebook

Перейдіть на вкладку «Налаштування».

отключить приложения в Facebook-2

На панелі зліва нас цікавлять два розділи: «Застосунки та сайти» і «Реклама».

У розділі «Реклама» ви побачите, як ваші дані використовуються в рекламі. Цей гіпотетичний приклад говорить про те, що друзі автора сторінки бачать рекламу суші-бару, на розсилку якого він підписався. Тут ви можете приховати небажану рекламу.

отключить приложения в Facebook-3

Ви також можете налаштувати власні рекламні вподобання. Для цього слід натиснути «Налаштування реклами» і вказати дані, на основі яких соцмережа підбиратиме та показуватиме рекламу.

отключить приложения в Facebook-4

Тепер займемося додатками та сайтами. У меню зліва перейдіть на вкладку «Додатки та сайти». «Додатки». Тут ви побачите список усіх компаній, які стежать за вами у Facebook. Відверто кажучи, їхня кількість трохи шокує. Так, до мого акаунту мають доступ 73 компанії! Натисніть на кнопку «Показати все», і вам відкриється істина. Відверто кажучи, я навіть не пам’ятаю, щоб підписувалася на більшу частину цього списку.

отключить приложения в Facebook-5

Ви можете перевірити кожен із додатків і сайтів, які використовують дані вашого профілю Facebook для авторизації. Також у цьому розділі можна видалити додатки, які використовують вашу інформацію. Таким чином, доступ до ваших даних повністю перекривається.

А тепер перейдемо до більш тонких налаштувань, які знаходяться нижче, під списком додатків. Тут ви знайдете ще більше можливостей редагування, але ми зосередимося на двох найважливіших. Ви можете користуватися Facebook для того, щоб заходити в ігрові додатки та грати анонімно. А ще клікніть на кнопку «Редагувати» в блоці «Застосунки, що використовуються іншими».

У спадаючому меню ви побачите всі дані, якими ділитеся зі своїми друзями. До речі, ця інформація доступна ще й додаткам, якими користуються ваші друзі.

О мій бог, навіщо їм знати мої релігійні погляди або вподобання? Та й чи не забагато інформації про мене отримують додатки? Місто, сімейний стан, ось це ось усе…

Закрийте доступ до тих даних, які хочете приховати від сторонніх очей, і відчуйте себе краще. Власне, це все. Раніше на AIN.UA виходила також добірка 5 прихованих трюків у Facebook, про які варто знати. Наприклад, як уникати настирливих підписників, приховати історію активності від чужих очей або підвищити приватність ваших фото.

За матеріалами Business Insider

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук