9 корисних функцій Google Maps, про які ви могли не знати

Читати на RU

Google Maps вже давно є одним із найзручніших додатків для геолокації. Крім очевидних функцій, на кшталт пошуку маршруту з пункту «А» в пункт «Б» і онлайн-навігації, карти приховують у собі ще безліч корисних і зручних елементів, які відразу не впадають в очі. AIN.UA вирішив зібрати 9 функцій Google Maps, про які ви, можливо, раніше не знали.

1. Збереження карт офлайн

У великих містах України вже є 3G, а значить інтернет може бути доступний повсюдно. Проте, функція офлайн-збереження карт може стати в нагоді в будь-який момент. У зарубіжній поїздці, при відключеному інтернеті, для економії батареї – далеко не повний список обставин, за яких збережена географічна область виявиться дуже доречною.

2
1
zkUHrlWbIaY
dpgvVlGEaPw

Є тільки один принциповий момент, який варто врахувати під час збереження карт. Великі карти займають досить багато місця. Тому вивантажувати, наприклад, увесь Київ особливого сенсу немає. Найкраще зберегти саме ту частину карти, в рамках якої ви плануєте переміщатися. А за непотрібністю – не забути видалити. Інакше, вільна пам’ять у пристрої дуже швидко вичерпається.

2. Можливість ділитися локацією

Здавалося б, очевидна функція може стати в пригоді в ситуації, коли вам потрібно терміново комусь повідомити своє місце розташування або адресу якоїсь установи. Зробити це простіше простого – потрібно вибрати місце на карті, натиснути на смужку внизу екрана і, у вікні, що відкрилося, вибрати «Поділитися».

3
uqHYrmDWbJk

3. Домашній і робочий адреси

У Google Maps є можливість зберегти свої домашню та робочу адреси. Таким чином їх легко буде вибрати в будь-який момент, а, якщо у вас встановлений ще й Google Now, він сам буде розраховувати час їзди на роботу або додому, і повідомляти вам про початок або про закінчення робочого дня.

4
5

4. Розклад останнього маршруту громадського транспорту

Крім того, що Карти вміють розрахувати оптимальний маршрут громадським транспортом, включно з пересадками, у них є і розклад руху цього транспорту. На окремій вкладці можна спеціально подивитися, коли відходить останній тролейбус, трамвай або метро. Це, з точністю до кількох хвилин, працює у США та Європі. В Україні ми б радили не покладатися на цю інформацію стовідсотково. Не тому що Google не допрацьовує, а тому що рух громадського транспорту в країні погано піддається систематизації.

6
7
8
4n8lfeSPACI

5. Велодоріжки

Не так давно в Google Maps з’явилася можливість будувати не тільки автомобільний, транспортний і пішохідний маршрути, а й велосипедний. Утім, українцям радіти ще рано – навіть ті велодоріжки, які є в українських містах, Карти поки що не відображають. Але якщо ви опинитеся в США або, наприклад, у Відні, то цілком зможете покататися містом на велосипеді покладаючись на Карти.

KBUPBnHKE8s
UC8cFNGQTvs

6. Підказки щодо найближчих заправок, кафе та інших закладів

Ще одна функція, яка практично не працює в Україні, але може стати в пригоді за кордоном – підказки щодо найближчих заправок, кафе, барів, визначних пам’яток та іже з ними. Щоб відкрити вікно підказок, потрібно видалити з верхнього рядка останню адресу, яку ви шукаєте, і клацнути на неї (тобто на рядок). Тоді вискочить віконце з навігацією найближчими локаціями.

9
8Dh2yKs5k7k

7. Нестандартний пошук

Можливості пошукового рядка Google Maps набагато ширші, ніж просто визначення адреси, яку ви хочете знайти. Англійська версія містить у собі більше хаків, але й російською/українською є з чим побалуватися. Наприклад, за запитом «кафе поруч зі мною», Карти підшукають найближчі заклади, які в базі даних Google позначені, як «кафе». Або ж можна написати «тренажерні зали в центрі», що теж дасть релевантний результат. Загалом, найімовірніше, Google вгадає більшість ваших запитів, написаних «людською мовою», але розраховувати на особливу проникливість пошуковика все ж не варто.

XjIC5oJivW4
xkCVo6AfcXU

8. Збереження місць за допомогою покажчиків

Ще одна проста функція, яка може стати в пригоді в найнесподіваніший момент. Якщо двічі клікнути по екрану карти, з’явиться червоний покажчик. Клікнувши на нижню смужку екрана, адресу за вказівником можна буде додати в «збережені». Дуже допомагає, якщо потрібно згадати місце, в якому ви бували тільки раз, або ж запланувати собі локацію для майбутньої поїздки.

3
fLdEimQGm8w

9. Збільшення та зменшення масштабу одним пальцем

Остання рекомендація стосується способу збільшити або зменшити карту, яким ви, можливо, не користуєтеся. Найочевиднішим способом зробити Zoom in/Zoom out є «розсунути» карту на екрані за допомогою двох пальців. Але є ще один варіант – якщо зробити подвійний клік по карті, і цим же пальцем почати скролити вгору або вниз – масштаб почне змінюватися. Це складно відобразити на скріншоті – просто спробуйте. Перевага цього методу, крім того, що для нього потрібно на один палець менше, в тому, що зміна масштабу відбувається більш плавно. Дуже може стати в нагоді, якщо ви, наприклад, мчитеся містом, тримаючи в руках пакет із продуктами або сумку, і терміново шукаєте потрібну адресу на екрані смартфона.

Нагадаємо, що нещодавно в Google Maps з’явився інструмент, який показує історію всіх ваших переміщень.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук