10 YouTube-каналів для вивчення та вдосконалення англійської мови

Читати на RU

Усе ще не знаєте, куди податися, щоб довести, нарешті, до розуму свою англійську? А далеко ходити й не треба. Усе вже є в інтернеті на відстані кліка від вас – найкращі вчителі, світові практики, терабайти живих знань. І все це – абсолютно безкоштовно. Звісно, індивідуально з вами возитися не будуть, але що, якщо насправді вам це й не потрібно? AIN.UA зібрав YouTube канали для вивчення англійської в короткому списку.

каналы для изучения английского-1

У 2021 році редакція AIN.UA оновила цей текст. Ми додали до списку ще кілька YouTube-каналів, які допоможуть у вивченні та вдосконаленні англійської мови.


Канали для вивчення англійської

Англійська з Дженніфер

Канал підійде для новачків. Досвідчена вчителька англійської дохідливо роз’яснить премудрості граматики, яка багатьом студентам здається справжнім пеклом, навчить правильно писати і розмовляти навіть тих, хто тільки почав вивчати мову.

Дженніфер викладає англійську з 1997 року, тож на неї можна покластися. Вона говорить дуже повільно і постачає уроки текстом, щоб, у крайньому разі, ви встигли погуглити незнайоме слово.

Англійська від BBC

На каналі культової міжнародної новинної служби BBC ви знайдете все, що потрібно для вивчення англійської мови. Тут викладають граматику, вимову, вивчають нові слова, слухають музику та дивляться фільми, щоб закріпити матеріал. А ще вчаться сприймати інформацію з новин.

На каналі є чіткий розклад. Понеділок – словниковий день. На початку тижня учні вивчають нові слова та вчаться краще їх запам’ятовувати. Вівторок – день граматики, середа – день новин (вивчення англійської за допомогою читання новин), четвер – розмовний день, а п’ятниця – день драми (перегляд розважальних роликів). Субота-неділя – вихідні.

Learn English with EnglishClass101.com

Канал пропонує сотні відеоуроків, кожен з яких охоплює теми, важливі у вивченні мови. Уроки, як правило, проходять у швидкому темпі і краще підходять для учнів, які добре володіють мовою. Крім того, на каналі регулярно відбуваються онлайн-трансляції.

Розмовляй з Дунканом

Це один із найстаріших і найпопулярніших YouTube-каналів від учителів англійської мови. Містер Дункан безкоштовно навчає англійської з 2006 року, і його відео сумарно набрали понад 58 млн переглядів. Однак, щоб навчатися разом із містером Дунканом, потрібно вже мати базові знання англійської мови і, бажано, непоганий словниковий запас.

Містер Дункан – корінний англієць. У цьому і принадність його каналу. Тут ви підтягнете розмовну англійську, вивчите безліч крилатих фраз і афоризмів, відшліфуєте вимову і засвоїте складні конструкції.

On the go with EF

Канал EF на YouTube використовує дещо інший, але дуже захопливий підхід до вивчення мови: ви вирушаєте у віртуальну відпустку, в якій вивчаєте мову, поступово поповнюючи словниковий запас. Відеоблогери подорожують світом, щоб показати вам одні з найкращих міст і дорогою обговорити мови та культуру.

VOA Learning English

Канал – ініціатива міжнародної новинної компанії «Голос Америки». Він спонукає вивчати американську англійську за допомогою новинних репортажів із субтитрами, використовуючи простішу мову та набагато повільніший темп. Ви дізнаєтеся про актуальні новини англійською, одночасно покращуючи свої знання.

Канали для вивчення англійської: Ситуативна англійська

Канали канали для вивчення англійської від школи іноземних мов EF.com – це як «Даша-мандрівниця» для дорослих. Усі відео поділені на три секції. Спочатку актор зображує ситуацію, потім викладач роз’яснює, що сталося, а наприкінці студент практикується, майже як у школі – заповнюючи прогалини в запропонованих реченнях.

Наприкінці викладач, чий голос, як правило, звучить за кадром, дуже проникливо вас похвалить. Що приємно і мотивує. А актори, які розігрують різні життєві ситуації англійською, досить веселі хлопці, тож нудно не буде.

Канали для вивчення англійської: Реальна англійська

Якщо у вас вже є досвід спілкування з іноземцями, ви, напевно, знаєте, що англійська може бути дуже різною і звучати часом абсолютно невпізнанно. Поди розбери, що там бурмоче так званий кокні, а з ірландцями ще складніше. Навіть американці та канадці розмовляють дуже по-різному.

На цьому каналі ви навчитеся розуміти акценти, що дуже важливо для тих, хто часто працює з іноземцями. Адже реальна англійська дуже відрізняється від тієї, що нам викладають на курсах чи в університеті.

Англійська за хвилину

Принадність каналу в тому, що кожен урок триває лише хвилину. Таким чином, ви можете вивчати англійську під час перекусів на роботі або поїздки в громадському транспорті. Навіть водії в заторах, теоретично, можуть засвоїти пару-трійку нових оборотів, стоячи на світлофорі.

Курси підготовлені новинною службою Voice of America і сфокусовані, насамперед, на граматиці та словниковому запасі. Однак, майте на увазі: тут ви вивчаєте саме американську англійську.

Англійська для бізнесу

Цей канал буде дуже корисний для тих, хто вже знає англійську, але бажає заглибитися в мову бізнесу. На каналі вчать обговорювати ділові питання в різних сферах: менеджмент, фінанси, економіка, право.

Кожне відео – це ситуація, яка неминуча в діловому спілкуванні. Наприклад, вас навчать ввічливо відмовляти, якщо угода невигідна вашій стороні. Або заглибитися в деталі договору, щоб врахувати всі нюанси та дотриматися інтересів компанії.

Цікава англійська

Якщо вам часто доводиться мати справу з британцями, незайвим було б вивчити поширені в Англії ідіоми, вирази та фігури мови. І цей канал призначений якраз для вивчення таких. Ось, наприклад, що означає фраза «A bit fishy”? Трохи… рибний? Звучить, як повна маячня. Насправді ні, і на каналі Linguaspectrum вам пояснять, що насправді означає це словосполучення. Заінтриговані? Тоді уважно дивіться відео.

Однак, крім фірмових фраз британців, на каналі можна вивчити безліч нетипових слів, рідкісних конструкцій, характерних саме для британців, і підтягнути вимову.

Англійська з Рейчел

Інша річ, якщо ваш бізнес зав’язаний на американцях. Тоді незайвим буде відточити американський акцент і навчитися вимовляти слова там, щоб люди в США від вас не шарахалися. Це саме те, навіщо Рейчел створила свій канал.

Читайте по губах і повторюйте. Зовсім скоро ви заговорите як типові мешканці Нью-Йорка.

Канали для вивчення англійської: Англійська поступово

Принадність каналу в тому, що він цілком розбитий за рівнями англійської. Корисні відео та уроки тут без зусиль знайдуть як новачки, так і ті, хто знає англійську на середньому рівні. Навіть носіям розмовної англійської буде чому повчитися.

Канали для вивчення англійської для дітей

British Council | LearnEnglish Kids — англійська для дітей

Викладачі англійської на каналі використовують захопливий та інформативний підхід до вивчення дітьми. Відео бувають різних форматів: від простих відеороликів до анімованих віршів, пісень і розповідей. Це допомагає не тільки вивчити базову англійську, а й поліпшити пам’ять і запам’ятовування.

Короткі відео допоможуть вам підвищити свій рівень знання мови, удосконаливши словниковий запас і сприйняття на слух.

Раніше на AIN.UA виходила також добірка 9 безкоштовних інтернет-сервісів для вивчення іноземних мов з їхніми носіями.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук