Видалити позначку з фото та інші приховані функції Instagram

Читати на RU

На сьогоднішній день Instagram є однією з найпопулярніших соціальних мереж світу. Business Insider зібрав кілька неочевидних «фішок» Instagram, які стануть у пригоді кожному користувачеві. Видалити позначку з фото та інші приховані функції Instagram.


У 2021 році редакція оновила цей текст. Ми додали ще кілька прихованих можливостей Instagram, про які ви, можливо, не знали, а також оновили інструкції щодо раніше згаданих функцій. До речі, деякі з можливостей стали недоступні – їх ми прибрали зі списку.


Приховані функції Instagram: як видалити позначку з фото

Самі фотографії можуть бути непоганими, але ви на них можете собі не подобатися. У будь-якому разі, якщо є можливість видалити позначку з фото. Для цього необхідно зайти на вкладку з відміченими фотографіями, клікнути по вибраному фото, а далі – по позначці з назвою вашого профілю. У цьому меню оберіть «Приховати з мого профілю» (у такому разі позначка збережеться на сторінці людини, яка вас відмітила, проте з вашого профілю світлина зникне) або «Видалити мене з публікації» (позначка зникне у вас і у вашого друга. Фото з вашої сторінки також буде видалено). Усе, вашої невдалої фотки ніби й не було.

скрытые функции Instagram-1
Зображення в матеріалі: AIN.UA

Приховані функції Instagram: подивитися всі фотографії, яким ви ставили лайки

Відчайдушно шукаєте фото, яке раніше лайкнули, у стрічці? Іноді впевненість у тому, що воно недалеко «втекло», змушує нас витрачати багато часу на скролінг і уважний пошук. Щоб знайти свої лайки простішим шляхом, використовуйте функцію «Вподобані публікації», заховану в меню налаштувань, що розташоване в правому верхньому кутку сторінки профілю.

  • У налаштуваннях профілю знайдіть вкладку «Акаунт».
  • Виберіть «Публікації, які вам сподобалися».
скрытые функции Instagram-2

Увімкнути/вимкнути відображення мережевого статусу

Для того, щоб інші користувачі змогли бачити ваш мережевий статус, потрібно ввімкнути відповідну опцію в налаштуваннях. Для цього перейдіть у меню «Конфіденційність» і виберіть «Мережевий статус». Примітно, що бачити статус інших користувачів можуть тільки ті юзери, які ділитися своїм мережевим статусом.

скрытые функции Instagram-3

Приховати історії від певних акаунтів

Щоб приховати історії від небажаних профілів перейдіть у Налаштування, а далі – у розділ «Конфіденційність». У пункті «Історія» виберіть «Приховати мою історію від» і вкажіть ті акаунти, яким не бажаєте показувати свої сторіз. У налаштуваннях історії також можна вибрати «Близьких друзів» – вони бачитимуть ваші особливі історії, які в стрічці підсвітяться зеленими кружечками. Крім того, ви можете дозволити або обмежити відповіді та реакції, а також репости і можливість ділитися вашими історіями між користувачами.

скрытые функции Instagram-4

Отримувати повідомлення про публікацію фото і сторіз з улюблених акаунтів

Серед безлічі акаунтів в Instagram, на які ви підписуєтеся, зазвичай є кілька, чиї поновлення в стрічці радують найбільше. Є спосіб бути моментально в курсі про нові фотографії на улюблених Instagram-сторінках: для цього треба ввімкнути сповіщення, натиснувши на дзвіночок у верхній частині сторінки обраного профілю. У меню, що відкрилося, виберіть, які саме сповіщення ви хочете отримувати: про нові публікації, історії, прямі ефіри або IGTV.

Надсилати невидимі для інших особисті повідомлення

Для подібного форварду чужих фотографій раніше доводилося робити скріншот, але нещодавно в Instagram з’явилася нова функція, що дає змогу надсилати чиїсь фото іншим, водночас не повідомляючи автора. у такий самий спосіб можна пересилати історії інших користувачів.

Нагадаємо, нещодавно на AIN.UA публікувалася інфографіка про оптимальну кількість хештегів в Instagram та інших соцмережах.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук