Оформлення закордонного паспорта тепер можна відстежувати онлайн

Читати на RU

Учора Державна міграційна служба України анонсувала, що тепер статус оформлення закордонного паспорта можна буде відстежити прямо на сайті відомства. Нововведення покликане як розвантажити співробітників служби, так і прибрати необхідність постійно телефонувати й уточнювати статус заявки тим, хто оформляє документ.

Щоб перевірити, на якій стадії оформлення закордонного паспорта, достатньо зайти на будь-яку сторінку сайту служби і знайти кнопку «Перевірка стану закордонного паспорта» в лівому верхньому кутку екрана.

pas1

Після цього достатньо ввести номер паспорта і система видасть статус заявки. На даний момент можна отримати чотири варіанти відповіді:

  • Документ прийнятий підрозділом міграційної служби, проводиться перевірка даних.
  • Видано дозвіл на виготовлення паспорта – дані відправлено на персоналізацію в поліграфкомбінат «Україна».
  • Паспорт виготовлено та відвантажено до місця видачі (термін доставки, залежно від регіону, становить 1-3 робочих дні).
  • Паспорт доставлено на місце видачі.
pas2

Система працює як для дорослих, так і для дитячих паспортів.

Нагадаємо, раніше портал iGov анонсував можливість початку оформлення закордонного паспорта онлайн. Що, втім, не скасовувало необхідності візиту до паспортного столу через вимоги щодо фото та зняття відбитків пальців. Однак, наразі для Києва послуга не працює.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук