Безкоштовні фотостоки з хорошими фотографіями – великий список

Читати на RU

Мляві офіси, дурні написи і постійно усміхнені люди – таких фотографій чимало і в платних фотостоках. У безкоштовних же стоках їх більшість. Утім, є безкоштовні стоки, якість фотографій у яких не поступається тому ж Shutterstock. AIN.UA зібрав безкоштовні фотостоки зі справді хорошими фотографіями.


У 2021 році редакція AIN.UA оновила цей текст. Ми додали до списку ще кілька сервісів, на яких можна знайти і завантажити якісні фото без необхідності платити за ліцензію.


Безкоштовні фотостоки — список

Pexels

Бесплатные фотостоки-1

Pexels – ідеальний варіант, якщо вам потрібно підібрати гарну фотографію. Усі фотографії мають ліцензію CC0, а значить їх можна використовувати в будь-яких цілях. Під кожною фотографією є ключова інформація, а також палітра використовуваних кольорів. Багато фото в Pexels підійдуть для заставки на робочий стіл або телефон. Розробники сервісу це зрозуміли і додали окрему кнопку «Get Background Photo», яка перенаправляє на сторінку з гарною фотографією для робочого столу.

StockSnap

У StockSnap варто йти за фотографіями природи та шаблонами для додатків. Тут величезна кількість зображень з комп’ютерами і мобільними девайсами. Оскільки їх можна використовувати для комерційних цілей, ви можете взяти будь-яку фотографію, наприклад, iPhone і вставити туди потрібний вам скріншот.

Unsplash

Бесплатные фотостоки-2

Unsplash – це той випадок, коли важлива не кількість, а якість. Кожні десять днів редактори відбирають десять фотографій і викладають їх на сайт. Ліцензія – Creative Commons 0, тобто ви знову ж таки можете використовувати їх для будь-яких цілей. У Unsplash є окремий сайт Made With Unsplash, на якому демонструються найкращі роботи з використанням фотографій цього стоку.

The Pattern Library

Мінімалістично виконаний The Pattern Library – це сток для патернів. На сторінці відображається зображення і є п’ять кнопок: наступне, попереднє зображення, random, перехід до списку патернів і кнопка скачування. Єдина проблема – деякі зображення викликають брижі в очах, відкриваючись на весь екран.

ISO Republic

Бесплатные фотостоки-3

Незважаючи на невеликий вік (лише рік), на ISO Republic купа красивих фотографій. Тут трохи гірше з IT-тематикою – не так багато фотографій ґаджетів і офісів, але є багато хороших фото в інших категоріях, а також пошук за тегами.

Death to the Stock Photo

Death to the Stock Photo – це не зовсім сток, а скоріше сервіс із платною і безкоштовною підпискою. У безоплатній версії вам на пошту надсилатимуть набір із 10 красивих фотографій щомісяця. За $15 ви отримаєте доступ до всіх попередніх і майбутніх наборів, один додатковий преміум-набір щомісяця і хмару для швидкого скачування. Фотографії з цього сервісу використовують в Uber, Pinterest, TED і Slack.

 Getrefe

Снимок экрана 2015-10-16 в 13.08.23

Блог на Tumblr, що виконує роль фотостоку. На жаль, тут немає рубрикатора і пошуку, тому доводиться сподіватися тільки на смак людини, яка веде блог. Найчастіше тут з’являються фотографії міст, пейзажів, робочих столів і природи.

Foodies Feed

Тут багато реклами і не найбільш продуманий інтерфейс. Зате Foodies Feed – це єдиний фотосток, який спеціалізується на фотографіях їжі. І звісно, всі вони безкоштовні для комерційного використання.

Pixabay

Безкоштовний фотосток із російською локалізацією. Доступний інтерфейс і можливість пошуку зображень за категоріями дає змогу швидко знайти якісне фото. У 2021 році на Pixabay розміщено понад 2 млн зображень.

FreeImages

Нехитрий сайт із понад 300 000 зображень, доступних для скачування безкоштовно. Фото зібрані до колекції. Також доступний пошук за фотографами і ключовими словами. Контент можна ранжувати від недавно завантажених до найпопулярніших. Усі зображення можна використовувати як в особистих, так і комерційних цілях.

Rawpixel

Не зовсім безкоштовна платформа, проте більшість контенту доступна безкоштовно. Примітно, що для того, щоб завантажувати зображення, доведеться зареєструватися. При цьому, якщо вам знадобиться завантажити платне фото, знадобиться купити підписку. Ціна стартує від $3 на місяць для персонального використання і $9 для бізнес-цілей.

Бесплатные фотостоки-4

Ще більше безкоштовних фотостоків

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук